Jūrmala tērēs miljonu eiro, lai veiktu uzlabojumus skolās un bērnudārzos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas dome dažādiem uzlabošanas darbiem pašvaldības skolās un bērnu dārzos tērēs aptuveni vienu miljonu eiro, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Aizvadītā gada oktobrī Jūrmalas Pumpuru vidusskolas jaunajā korpusā, 1.stāva gaitenī apmēram 20 metru garumā nokrita iekārto griestu konstrukcijas un plāksnes, kā arī tika bojātas virs tiem uzstādītās komunikācijas. Negadījumā neviens cilvēks necieta. Ekspertu slēdzienā tika konstatēta neatbilstošu konstrukcijas stiprinājumu izmantošana būvniecības laikā.

Truksnis pastāstīja, ka pēc negadījuma pašvaldība veikusi visu mācību iestāžu, bērnu dārzu un publisko iestāžu pārbaudes. Rezultāti liecina, ka ēku nesošās konstrukcijas ir kārtībā, taču vienlaikus dažviet atklāti trūkumi ventilācijas vai lietus ūdens novadsistēmās. Lai novērstu šos trūkumus, Jūrmalas domei būs nepieciešams atvēlēt vienu miljonu eiro jau šogad.

Savukārt Pumpuru vidusskolā, par uzņēmēju līdzekļiem, pārbūvētas griestu konstrukcijas.

Pēc notikušā uz dienesta pārbaudes komisijas darbības laiku no pienākumu pildīšanas tika atstādināts Jūrmalas pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītājs. Truksnis pastāstīja, ka pašvaldības Būvniecības nodaļā veikts audits un pārbaudīti pieņemtiem lēmumi. «Atklājās vairāki gadījumi, kuros ir šaubas, trūkst dokumentu un lietu. Rodas šaubas, ka šie lēmumi ir pieņemti labā ticībā,» teica Truksnis. Jūrmalas dome izsūtījusi pieprasījuma vēstules iesaistītajām trešajām personām, lūdzot papildus informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu