Pētījums: 51% Latvijas iedzīvotāju nav apmierināti ar savu svaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Puse jeb 51% Latvijas iedzīvotāju nav apmierināti ar savu ķermeņa svaru, liecina kompānijas «Herbalife» Baltijas valstīs veiktā pētījuma rezultāti.

Pētījumā noskaidrots, ka Latvijā vienlīdz satraukti par savu svaru ir gan vīrieši (48%), gan sievietes (52%). Savukārt 59% Latvijas iedzīvotāju kādreiz ir mēģinājuši kontrolēt savu svaru.

Saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas datiem Latvijā 17% iedzīvotāju cieš no aptaukošanās. Taču trešdaļa jeb 30% no Latvijas iedzīvotājiem ir atzinuši, ka pilnībā atmetuši mēģinājumus samazināt svaru, jo tie visi ir bijuši neveiksmīgi.

Analizējot pētījuma datus Baltijas mērogā, atklājas, ka Baltijas valstu vidū vismazāk apmierināti ar savu svaru ir tieši Latvijas iedzīvotāji (35%), kam seko Igaunijas (40%) un Lietuvas (44%) iedzīvotāji.

Taču salīdzinājumā ar Lietuvu un Igauniju rādītāji par Latvijas iedzīvotāju informētību par veselībai drošu svara samazināšanu ir augstāki. Latvijas iedzīvotāji atzīst, ka labākais veids, kā kontrolēt svaru, ir sabalansēts uzturs (47%) un regulāras fiziskās aktivitātes (42%). Turpretim Lietuvā un Igaunijā šie rādītāji ir vidēji par 7-13% zemāki.

Pētījums internetā veikts šī gada sākumā. Tajā piedalījās 1509 respondenti visā Baltijā.

«Herbalife» ir starptautisks uzņēmums, kas izstrādā un realizē plaša spektra sabalansēta uztura, svara kontroles un personīgās kopšanas produktus ar tiešās pārdošanas metodi. Uzņēmuma produkti tiek izplatīti vairāk nekā 90 valstīs visā pasaulē, tostarp arī Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. «Herbalife» akcijas kotējas Ņujorkas fondu biržā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu