Jūrmalā palielināts glābēju skaits un iegādāts jauns aprīkojums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jūrmalā pēc aizvadītā gada traģēdijas, kad iepretim glābšanas stacijai gāja bojā kaitbordists, palielinātas glābēju štata vietas un iegādāts jauns aprīkojums, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.

Kivkucāns norādīja, ka glābēju skaita palielināšana bijis viens no veiktā audita secinājumiem un tādēļ šogad piešķirtas papildus piecas štata vietas sezonas glābējiem. Kopumā Jūrmalā cauru gadu strādājot 14 inspektori - glābēji, kas pilda ar policistu funkcijas, bet peldsezonas laikā šogad viņiem pievienosies vēl 22 glābēji.

Tāpat glābējiem iegādāts jauns aprīkojums - eholots, termovizors un nakts redzamības binoklis. Aprīkojumu varot arī izmantot gan pazudušu kaitbordistu meklēšanā, gan nesezonas laikā arī maluzvejnieku apkarošanu, skaidroja Kivkucāns.

Jau ziņots, ka aizvadītā gada maijā Kauguros, iepretim glābšanas stacijai, noslīka kaitbordists. Pēc negadījuma Jūrmalas glābšanas dienesta priekšnieks Andris Kraulis uz negadījuma izmeklēšanas laiku tika atstādināts no amata. Savukārt divi glābēji, kas negadījuma laikā atradās glābšanas stacijā uzrakstīja atlūgumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu