Nesagaidot «ātros», mirst dzemdējoša sieviete un viņas bērns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvdienās ātrā palīdzība tā arī netika līdz sievietei, kurai dzima mazulis. Mediķi nepaspēja palīdzēt 1977. gadā dzimušai sievietei Gulbenes novada Daukstu pagastā; rezultātā sieviete un mazulis mira. Ātrās palīdzības brigāde, ierodoties uz izsaukumu, konstatēja divu cilvēku – mātes un jaundzimušā bērna nāvi.

Bojāgājušās sievietes ģimenē jau bija trīs bērni. Šis būtu ceturtais. Pagaidām nav ziņu, vai grūtniece bija stājusies uzskaitē pie ginekologa, par to otrdien vēstī laikraksts «Neatkarīgā».

Policija apstiprina šo faktu un informē, ka

dzemdētājas un bērna nāves iemeslus noteiks ekspertīze, ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Vietējo mediķu aprindās šis traģiskais gadījums tiek apspriests, analizējot letālā iznākuma iespējamos iemeslus. Ātrā palīdzība it kā saukta, kad dzemdētājai sākusies liela asiņošana. Bērniņš it kā esot piedzimis laikā, iznēsāts, taču gan mammas, gan mazuļa bojāejas iemesls, visticamāk, ir tieši lielā asiņošana. «Šādos gadījumos, kad ir asiņošana, tas ir sekunžu jautājums. Tas nav pat minūšu jautājums. Bērniņš tad mirst pirmais un pēc tam māte,» saka SIA «Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība» izpilddirektore Ināra Ņikuļina.

Ģimene, kurā notikusi nelaime, agrāk bijusi problemātisko lokā, taču pēdējā laikā situācija mainījusies uz labo pusi.

Bojāgājusī sievieterūpējās par savu dzīvi pati, ziņo Daukstu pagasta pārvaldes vadītājs Uldis Doņuks.

Bāriņtiesa jau steidzami ir sākusi risināt jautājumus, kas skar sievietes trīs palikušos bērnus - viņu personisko un mantisko stāvokli. Bērni ir drošībā un tiekot kārtota viņu aizbildnība.

Jaunākais bērns, kā arī ibjis plānots, 1.septembrī devies uz bērnudārzu, bet divi vecākie – uz skolu. Potenciālā aizbildne visu esot nokārtojusi. Pašvaldība nodrošinās visiem bērniem psiholoģisko palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu