KNAB varētu pārcelties uz jaunām telpām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nākamā gada budžets plānots aptuveni piecu miljonu eiro apmērā, otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē sacīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB izdevumus nākamajā gadā paredzējis četru miljonu eiro apmērā, no kuriem aptuveni trīs miljonus eiro veido atlīdzības un dažādu preču iegāde. Atlikušo summu veido pakalpojumi – nomas maksa par telpām, telefonsarunas, kā arī eksperimentiem paredzētie finanšu līdzekļi un citi izdevumi.

Birojs nākamajā gadā plāno iesaistīt ārvalstu finanšu palīdzību un OLAF projektā pirms divām nedēļām iesniedzis pieteikumu par 83 tūkstošu eiro apguvi, kas paredzēti gan apmācībai, gan tehniskajai palīdzībai birojam.

Streļčenoks atklāja, ka birojam nav paredzēti samazinājumi finansējumam, kas paredzēts operatīvās darbības nodrošinājumam. Savukārt darbinieku apmācībai nākamā gada budžetā atvēlēti tikai desmit tūkstoši eiro. Šo summu Streļčenoks nosauca par ļoti niecīgu. Vienlaikus KNAB darbinieku apmācībai cenšas arī piesaistīt finansējumu no ārvalstīm.

Tuvāko gadu laikā birojs arī vēlas pārcelties uz jaunām telpām Rīgā, Citadeles ielā 1, kur kādreiz atradās Valsts ieņēmumu dienesta struktūrvienības ēka. Streļčenoks atzina, ka pašreiz izmantotajās biroja telpās Brīvības ielā 104 nav pietiekoši apmierinoši apstākļi biroja 145 darbiniekiem. Atsevišķas telpas, kurās nodarbināti darbinieki, ir bez logiem, bet izmeklētāji vienā kabinetā strādājot pa trijiem – četriem. Tāpat telpās nav pietiekams seifu daudzums.

Savukārt telpas Citadeles ielā 1, kur esot jāveic kosmētiskais remonts un siltināšana, ir piemērotas, lai birojs varētu nodarboties ar korupcijas apkarošanu, amatpersonu izglītību vai konferenču organizēšanu.

«Mēs šī gada ietvaros ļoti intensīvi strādājam, lai atrastu valsts nodokļu maksātājiem izdevīgu variantu un izskatoti iespējamos variantus pieņēmām piedāvājumu un izvērtējam iespēju pāriet uz Citadeles 1,» skaidroja KNAB vadītājs.

Paredzēts, ka biroja pārvākšanās uz jaunām telpām varētu izmaksāt ne vairāk kā divus miljonus eiro, pauda Streļčenoks. Lielāko daļu no tām veidotu Valsts nekustamo īpašumu budžets. KNAB priekšnieks pieļāva, ka jaunas telpas birojam varētu tikt nodrošinātas jau 2016.gada rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu