Kas ir slimās Sofijas ārstēšanai piesaistītais starpnieks no Vācijas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/snowflakechildren

Smagi slimās meitenes Sofijas gadījumā piesaistītais starpnieks ir kāda Vācijā reģistrēta firma, kas nodarbojas ar medicīnas tūrismu, taču tās adresi un precīzu juridisko nosaukumu atrast ir visai sarežģīti, svētdien ziņoja LTV raidījums «De Facto».

Spriežot pēc mājaslapā pieejamās informācijas, firma «Sunmed» nodarbojas ar medicīnas tūrismu virzienā Krievija – Vācija. Mājaslapā nav nedz adreses, nedz firmas pilnā nosaukuma. Ar jautājumiem piedāvāts vērsties pie kādas Allas Kostukevičas. Par viņu nav nekādas informācijas, fotogrāfija arī nav viņas, bet internetā atrasta. Firma kā savu zinātnisko konsultantu nosauc Mihailu Zisseru. Taču pēc tīmeklī pieejamās informācijas var secināt, ka zinātniskā konsultanta pamatbizness ir dažādu kosmētisko ierīču ražošana un tirgošana, bet pats Zissers ir kosmetologs un grima mākslinieks, izglītojies arī Maskavas Tehniskajā universitātē.

Ua jautājumu, kādā veidā biedrība «Snowflake», kas vāca līdzekļus Sofijas braucienam uz Ķelni, izvērtēja starpnieka uzticamību, biedrības valdes locekle Inga Karlinska atbildēja: «Sazinājāmies ar vairākām Vācijas klīnikām, ka ir tāda firma, arī internetā ir mājaslapa.»

Uzņēmums saņēma atlīdzību par to, ka organizēja viesošanos Ķelnes klīnikā. Biedrība «Snowflake» apgalvo, ka samaksājusi 1 600 eiro. Bērna vecāki piemin citu summu – 3 500 eiro.

Taču iespējams, ka gadījumā, ja Sofija tomēr brauktu uz Ķelni, starpniekiem būtu jāmaksā vēl. «De Facto» uzzināja, ka «Sunmed» par saviem pakalpojumiem parasti prasa ap pieciem procentiem no slimnīcas rēķina summas. Kad Sofijas vecāki nolēma pagaidām nebraukt uz Ķelnes slimnīcu, starpnieki piezvanīja uz slimnīcu un atteicās no tās, pamatojot ar to, ka bērna stāvoklis esot pasliktinājies. Tas neatbilda patiesībai. Mihails Zissers sarunā ar «De Facto» atzinis, ka šo ir vienkārši izdomājis – lai nebūtu jāmaksā soda nauda par apmeklējuma atcelšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu