VVC neļauj Kārsavas novadā ielu nosaukumus latgaliski attēlot lielākiem burtiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts valodas centrs (VVC) uzskata, ka ielu nosaukumu plāksnītēs ielas nosaukums latgaliešu valodā nedrīkst būt lielāks par tās nosaukumu latviešu valodā, kas vienlaikus attēlots uz tās pašas plāksnītes.

Kā skaidroja VVC Valodas kontroles reģionālās nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna, Kārsavas novadā ielu nosaukumu plāksnītēs ielu nosaukumi vienlaikus attēloti latviešu un latgaliešu valodā, tomēr ielas nosaukumam latgaliešu valodā ir lielāki burti.

VVC sagatavojis vēstuli Kārsavas novada pašvaldībai, kurā skaidro tiesisko pamatojumu paralēlam ielu nosaukumu izvietojumam ielu nosaukumu plāksnēs, pamatojot, kāpēc latviešu valodā ielu nosaukumiem jābūt tikpat lielā izmērā kā nosaukumiem latgaliešu valodā, vienlaikus uzsverot, ka ielu nosaukumu atainošana latgaliešu valodā līdzās latviešu valodai ir atļauta.

Taujāta, vai šāds aizrādījums nozīmēs uzdevumu pašvaldībai samainīt uzstādītās plāksnītes, Pāvulēna skaidroja, ka «neliksim raut nost», tomēr turpmāk, uzstādot ielu nosaukumu plāksnes, VVC norādījumi būs jāievēro.

Pāvulēna sacīja, ka Kārsavas novada pašvaldībā vēl plānots uzstādīt ielu nosaukumu plāksnītes, kurās līdzās latviešu valodā rakstītiem nosaukumiem tiks novietoti arī latgaliešu valodā rakstīti ielu nosaukumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu