Latvijas Infektoloģijas centru nodalīs no Austrumu slimnīcas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Infektoloģijas centru (LIC) nodalīs no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS), izveidojot SIA «Infektoloģijas centrs», liecina Veselības ministrijas (VM) izstrādātais projekts, kas pieteikts Valsts sekretāru sanāksmei.

Infektoloģijas centrs 100% piederētu RAKUS.

«LIC paredzēts turpināt attīstīt kā patstāvīgu ārstniecības iestādes darbību RAKUS meitas kapitālsabiedrības statusā, nodrošinot to funkcijām atbilstošu ārstniecības personu kompetenci un medicīnas tehnoloģiju klāstu,» ieceri skaidro ministrija.

VM pauž ka, atslogojot centralizēto pacientu uzņemšanu RAKUS no specifisku infekciju slimību slimnieku aprūpes, tiktu atvieglota arī RAKUS pacientu rindu veidošanas organizācija. Specializētās patstāvīgās ārstniecības iestādes izveide arī nepieciešama, jo tādējādi pastāv iespēja efektīvāk panākt HIV/AIDS un VHC izplatības samazināšanos līdz minimumam.

Austrumu slimnīcai plānots uzdot izveidot komisiju materiālo un finanšu līdzekļu inventarizācijai, lai noteiktu mantas vērtību un saistību apjomu, kā arī nodrošinātu finanšu līdzekļus, mantas, saistību un lietvedības nodošanu.

Pašlaik RAKUS sastāvā ir seši stacionāri – Gaiļezers, Linezers, Biķernieki, Latvijas Onkoloģijas centrs, Latvijas Infektoloģijas centrs, Tuberkulozes un plaušu slimību centrs un Patoloģijas centrs, kur nodarbināti aptuveni 4500 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu