Vakar ugunsgrēkā Daugavpilī gājis bojā vīrietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar ugunsgrēkā Daugavpilī gājis bojā vīrietis, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

(Papildināta visa ziņa.)

Plkst.11.28 tika saņemts izsaukums uz Malu ielu Daugavpilī, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sadūmojums radies ēkas ceturtā stāva dzīvoklī, kurā degšana bija notikusi 0,1 kvadrātmetra platībā.

Negadījumā gāja bojā vīrietis. Notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Plkst.18.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka mājas piektā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un grīda 0,6 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas evakuējās pieci cilvēki, no kuriem viens apmēram 55 gadus vecs vīrietis bija saindējies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts.

Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Plkst. 20.02 tika saņemts izsaukums uz Saulkrastiem, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā trīs kvadrātmetru platībā deg grīda zem apkures katla.

No piedūmotajām telpām izglābta apmēram 65 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Plkst. 22.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 19 ugunsgrēki. Četri ugunsgrēki dzēsti Rīgā, četri citās Latvijas pilsētās, bet novados likvidētas 11 ugunsnelaimes.

VUGD darbinieki diennakts laikā veikuši 22 glābšanas darbus un saņēmuši četrus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8293 ugunsgrēki, kuros cietuši 242, gājuši bojā 70, bet izglābti 248 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu