Kopš pēdējām vēlēšanām KNAB par interešu konfliktu pašvaldību deputātus sodījis 172 reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kopš pēdējām pašvaldību vēlēšanām par interešu konfliktiem novadu un pilsētu domju deputātus sodījis 172 reizes.

Laikā no 2013.gada jūnijam līdz 2017.gada aprīlim KNAB par likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» normu pārkāpšanu administratīvi sodījis vai izteicis mutvārdu aizrādījumu 566 valsts amatpersonām. Novadu un pilsētu domju deputāti sodīti 172 reizes, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Biežāk sodītas Ķekavas, Tukuma, Ropažu un Dagdas valsts amatpersonas. Viens no biežāk pieļautajiem valsts amatpersonu likumpārkāpumiem interešu konflikta novēršanas jomā ir likuma 18.panta «Ierobežojums rīkoties ar publiskas personas institūcijas mantu» neievērošana.

Amatpersonas, kuras ieņem novadu vai pilsētu domes priekšsēdētāju amatus, KNAB šajā laika posmā ir sodījis 38 reizes. Viens no biežāk pieļautajiem šo valsts amatpersonu likumpārkāpumiem interešu konflikta novēršanas jomā ir valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu un aizliegumu neievērošana.

Viena no augstākstāvošākajām sodītajām pašvaldības vēlētajām amatpersonām ir Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S). Kopumā KNAB viņam naudas sodus piemērojis trīs reizes.

Informācija par sodītajām pašvaldību amatpersonām KNAB publicē savā mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu