Lietuva: Augot ekonomikai, pensijas nākamgad varētu celt par € 20-25

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Augot Lietuvas ekonomikai, pensijas no nākamā gada varētu pieaugt vidēji par 20-25 eiro, otrdien apliecinājis premjerministrs Sauļus Skvernelis. Vidējā vecuma pensija no šā gada janvāra Lietuvā pieauga par aptuveni 20 eiro, sasniedzot 287,6 eiro.

«Atkarībā no situācijas, ja nebūs nekādu kataklizmu, pensijas no 1.janvāra atkal pieaugs, un pieaugums būs vidēji 20-25 eiro,» viņš trešdien pēc valdības sēdes sacījis žurnālistiem.

Tomēr vienlaikus Lietuvas valdības vadītājs uzsvēris, ka ir jāveido rezerves fonds, lai ekonomiskās situācijas pasliktināšanās gadījumā nevajadzētu pensijas atkal samazināt, kā tas notika saistībā ar 2009.gada krīzi.

Skvernelis iepriekš jau tika solījis, ka nākotnē pensijas nebūs atkarīgas no politiskās gribas, bet tiks piesaistītas ekonomikas pieaugumam - ja Lietuvas iekšzemes kopprodukts augtu par 2,6-2,7%, pensijas celtos vidēji par 23-24 eiro.

Pagājušā gada nogalē valdība nolēma, ka pensijas tiks palielinātas arī 2018. un 2019.gadā - attiecīgi par 6,9 un 6,8%. Šobrīd pensijas tiek indeksētas pēc koeficientiem, kas ir atkarīgi no pārmaiņām darba samaksā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu