Etiķetes eksperte: Trampa uzvedība rada bailes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Zīmīgs un visiem nepatīkams žests, kas vieš bailes no neapdomīga lielvalsts vadītāja, kura rokās ir liela vara,» par Donalda Trampa rīcību NATO samita laikā Briselē, kad, līderiem pulcējoties uz kopīgu foto, Tramps rupji pagrūda Melnkalnes premjeru Dusko Markoviču, lai nostātos pirmajā rindā, saka etiķetes eksperte Aija Strautmane.

Trampa žests ir rupjš izlēciens, kas nav un nevar būt pieļaujams ne diplomātiski, ne pēc protokola. Šāda uzvedība pasaules sabiedrībā vieš bailes, turklāt pamatotas, norāda Strautmane. Pēc viņas domām, ārvalstu pirmās personas varētu likt Trampam saprast, ka tas nav pieņemami. «Viņa sejas izteiksme rāda:

te stāvēšu es un jūs pārējie nekas neesat.

Tramps ir iedomīgs, valdonīgs, savā būtībā uzņēmējs, nevis politiķis.» Strautmane uzskata, ka daudzas sīkas nianses Amerikas līdera uzvedībā liecina par to, ka viņam ir milzīgas psiholoģiskas problēmas. Ņemot vērā ietekmi un varas resursus, kas ir ASV prezidenta rokās, sabiedrībai ir iemesls uztraukumam. «Viņam vienmēr ir neaizpogāta, vaļēja žakete, kas tāda līmeņa politiķim nav pieņemami,» saka etiķetes eksperte.

Nevienam citam valsts vadītājam un vispār nevienam solīdam vīrietim neesmu redzējusi tik garu šlipsi.

Pirms tam, sasveicinoties ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, Tramps Francijas kolēģa roku pamatīgi kratīja, pēc tam vēl uzsitot pa plecu. Strautmane norāda, ka rokasspiediens bija vardarbīgs, pārākumu demonstrējošs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu