Oligarhu noklausīšanās: «Pierādīt vari? Nē? Nu, tad ēd reņģes!»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, TVNET

Tvitera lietotāji plaši apspriež otrdien redzēto LTV raidījumu «Tieša runa» speciālizlaidumu, kurā tika apspriestas izdevumā «Ir» publicētās tā dēvētās «Rīdzenes sarunas». Raidījumā piedalījās oligarhu lietu uzraugošais prokurors Māris Leja, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece, politiķe Juta Strīķe (JKP), Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs, ZZS valdes loceklis Edgars Tavars, politiķe Solvita Āboltiņa (V), žurnāla «Ir» galvenā redaktore Nellija Ločmele un žurnālisti Guntis Bojārs un Juris Paiders.

Kā ziņots, viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts. Iepazinušies ar «Ir» publicētajiem sarunu atšifrējumiem, tvitera lietotāji pauž savu vērtējumu par sarunās iesaistīto personu rīcību un raidījumā dzirdēto diskusiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu