Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā darbu sāk arī endokrinoloģijas un reimatoloģijas nodaļas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Šodien uz jauno Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) korpusu pārcelsies endokrinoloģijas un reimatoloģijas nodaļas, kuru pacienti līdz šim ārstējās atsevišķā ēkā slimnīcas 10.korpusā, informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa pavēstīja, ka turpmāk endokrinoloģijas, reimatoloģijas un iekšķīgo slimību pacienti ārstēsies jaunās un plašās telpās A korpusa 2.stāvā.

Pēc Sīles paustā, nodaļā kopā ir deviņpadsmit divvietīgas pacientu palātas, turklāt katrā palātā ir izbūvēta labierīcību telpa. Nodaļā ir vairākas procedūru telpas, plašs māsu postenis, telpas pacientu un darbinieku ērtībām. Tāpat kā iepriekš, arī šajā nodaļā darbosies diabēta apmācību kabinets.

Slimnīca skaidro, ka pacientu iestāšanās slimnīcā būs daudz ērtāka, jo iestājoties slimnīcā plānveida kārtībā, pacients jaunā korpusa pirmajā stāvā reģistrēsies un turpat ar liftu nokļūs 2.stāvā, kur atrodas nodaļa. Darbinieki varēs izmantot plašās garderobes, kas izbūvētas ēkas pazemes stāvos.

Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga norāda, ka katra pārcelšanās slimnīcā ir liels notikums. «Esmu gandarīta, ka jaunā māja pamazām piepildās, jo šodien jaunajās telpās iekārtojas jau otrā stacionārā nodaļa. Pārdomātā, sakārtotā un drošā vide un ērtības ir neatsveramas sekmīgai un efektīvai ārstēšanās norisei un laikam, ko pacienti pavada slimnīcā,» sacīja Kreicberga.

Jaunajā korpusā patlaban darbojas poliklīnika, pacientu plānveida uzņemšana, apvienotā laboratorija, laboratorisko analīžu nodošanas kabinets, nefroloģijas nodaļa, kā arī endokrinoloģijas, reimatoloģijas nodaļas. Drīzumā uz jauno korpusu pārcelsies arī uroloģijas, otorinolaringoloģijas, gastroenteroloģijas nodaļas.

Sīle skaidroja, ka darbs jaunajās telpās tiek uzsākts pakāpeniski, saņemot un uzstādot visas nepieciešamās iekārtas. Pēc to uzstādīšanas atvērsies arī endoskopiju nodaļa, kā arī diagnostiskā radioloģija un internās medicīnas dienas stacionārs.

Kā ziņots, jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 87 435 723 eiro, no kura 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Kā informēja slimnīcā, korpusa pirmajā kārtā tika uzbūvēti trīs korpusi - pirmais, otrais un sestais. Turpinoties būvniecībai tiks uzcelts arī trešais, ceturtais, piektais, septītais un astotais korpuss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu