Jaunajam Latvijas vēstniekam Krievijā pasniegtas akreditācijas vēstules

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī šodien pasniedza akreditācijas vēstules nākamajam Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Krievijā - Mārim Riekstiņam, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā atgādina, ka kopš 2015.gada septembra Riekstiņš ministrijā pildīja vēstnieka - ģenerālinspektora pienākumus, savukārt līdzšinējā karjerā no 2011. līdz 2015.gadam viņš bija Latvijas vēstnieks Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO), savukārt no 2004.gada līdz 2007.gadam - vēstnieks ASV, kā arī no 2006.gada līdz 2007.gadam - nerezidējošais vēstnieks Meksikā.

Laikā no 1993.gada līdz 2004.gadam Riekstiņš pildīja ĀM valsts sekretāra pienākumus. Tāpat vēstnieks vadījis Latvijas delegācijas iestāšanās sarunām vairākās nozīmīgās starptautiskajās organizācijās, piemēram, iestāšanās sarunas NATO un Pasaules Tirdzniecības organizācijā, skaidroja ministrijā.

Savukārt no 2007.gada līdz 2010.gadam Riekstiņš bija Latvijas ārlietu ministrs. Tāpat viņš saņēmis trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni komandiera pakāpē un otrās šķiras Atzinības krustu lielvirsnieka pakāpē, kā arī vairāku citu valstu augstākos apbalvojumus.

Jau ziņots, ka Riekstiņš amatā nomainīs Astru Kurmi, kas bija vēstniece Krievijā kopš 2013.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu