Par € 25 000 piesavināšanos apsūdzēts bijušais maksātnespējas administrators Šilings

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nesen Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodotajā krimināllietā par 25 000 eiro piesavināšanos apsūdzēts bijušais maksātnespējas administrators Roberts Šilings.

Tiesu informatīvās sistēmā pieejamā informācija liecina, ka tiesa šo krimināllietu plāno skatīt 2018.gada 29.janvārī.

Šilinga maksātnespējas administratora sertifikāta darbība tika izbeigta 2016.gada 1.ferbruāri, pēc paša Šilinga iesnieguma. Normatīvais regulējums neparedz nepieciešamību administratoram pamatot iemeslus šādam lūgumam, aģentūra LETA noskaidroja Maksātnespējas administrācijā.

Ģenerālprokuratūra iepriekš neminot personas vārdu izplatītajā preses paziņojumā rakstīja, ka apsūdzētā persona, izmantojot maksātnespējas administratora pienākumu pildīšanai uz sava vārda atvērto bankas kontu Igaunijā, bez tiesiska pamata nenodeva parādniekam izsolēs iegūtos finanšu līdzekļus 25 298 eiro apmērā, nenodrošinot mantas pārdošanas un kreditoru prasījumu apmierināšanu plāna izpildei.

Maksātnespējas administrators minētos finanšu līdzekļus piesavinājās 2015.gadā, izmantojot tos personiskām vajadzībām.

Jau ziņots, ka pēdējo divu gadu laikā tiesībsargājošo iestāžu rokās nokļuvuši vairāki maksātnespējas administratori. Nesen kļuva zināms, ka Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) kādā kriminālprocesā par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturējusi un vēlāk atbrīvojusi maksātnespējas administratoru Valdi Levkānu.

Tāpat šovasar aizturēti tobrīd amatā esošie administratori Māris Sprūds, Ilmārs Krūms un Nauris Durevskis

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu