Tieslietu padome uzskata par nepieņemamām FM veiktās izmaiņas TM un AT budžeta pieprasījumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tieslietu padome uzskata par nepieņemamu, ka Finanšu ministrija, pretēji Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtajām prioritātēm mainījusi gan TM, gan Augstākās tiesas (AT) budžeta pieprasījumus, informēja AT pārstāve Rasma Zvejniece.

Tieslietu padome arī atzīst, ka Ministru kabinetā apstiprinātais tiesu budžeta pieprasījums 2018.gadam daļā par atlīdzībām neatbilst 2017.gadā uzsāktajai tiesu darbinieku atalgojuma reformai. Tieslietu padome uzskata par nepieņemamu, ka neturpinās uzsāktā tiesu darbinieku atalgojuma reforma, kurā bija paredzēts pakāpeniski paaugstināt tiesu darbinieku atalgojumu, 2019.gadā sasniedzot maksimālo atbilstošajai kategorijai noteikto atalgojuma līmeni, norāda Zvejniece.

Savukārt attiecībā uz tiesnešu atalgojumu, kam budžetā finansējums ir paredzēts, Tieslietu padome vērš uzmanību, ka normatīvais regulējums, kas nosaka tiesnešu un prokuroru atalgojuma sistēmu, neatbilst Satversmei.

Pārējā daļā AT, apgabaltiesu un rajona (pilsētu) tiesu budžeta pieprasījums tiek atbalstīts. Kā prioritārie pasākumi apgabaltiesās un rajona (pilsētas) tiesās tiek paredzēti drošības sistēmu ieviešana tiesās, tiesu iestāžu centralizācija Madonā un Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas pārvietošana uz jaunām telpām. AT budžetā papildu palielinājums akceptēts informācijas tehnoloģu sistēmu darbības nodrošināšanai un citiem pasākumiem.

Jau ziņots, ka Tiesnešu mēnešalgas vairs netiks saistītas ar valsts pārvaldes amatpersonu mēnešalgām, paredz 3.oktobrī Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.

Tāpat likumā paredzēts nodrošināt tiesnešu un prokuroru mēnešalgu palielinājumu atbilstoši papildus finanšu piešķīrumam 2018.-2020.gadam.

Grozījumi likumā arī paredzēti saistībā ar minimālās algas izmaiņām ar 2018.gada 1.janvāri no 380 eiro uz 430 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu