Militārajai policijai būs tiesības saņemt elektroniski informāciju no zemesgrāmatas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība šodien akceptēja grozījumus noteikumos, kas Militārajai policijai (MP) paredz tiesības saņemt elektroniski informāciju no valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas.

Noteikumi par informācijas sniegšanu valsts iestādēm un amatpersonām no valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas definē valsts iestāžu un amatpersonu sarakstu, kurām valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas turētājs dienesta vajadzībām sniedz informāciju no datorizēti uzturētā nostiprinājuma žurnāla, personas rādītāja un nekustamā īpašuma lietas.

Šobrīd MP nav noteiktas tiesības saņemt informāciju no datorizēti uzturētā nostiprinājuma žurnāla un personu rādītāja un no nekustamā īpašuma lietas.

MP ir būtiski elektroniski saņemt informāciju un dokumentus no nostiprinājuma žurnāla un personu rādītāja, nekustamā īpašuma lietas. Tādā veidā MP Izmeklēšanas dienests, kriminālprocesā vai operatīvā darbībā, tiks nodrošināts ar nepieciešamo informāciju par izmeklēšanas iestādes redzeslokā nonākušo fizisko vai juridisko personu piederošajiem nekustamajiem īpašumiem, to sastāvu, īpašuma tiesību nostiprināšanas Zemesgrāmatā tiesisko pamatojumu, dokumentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu