Āboliņš: Konkurss uz LR valdes locekļa amatu nebija jāpārtrauc

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nominācijas komisija neuzskatīja, ka konkurss uz Latvijas Radio (LR) valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos būtu jāpārtrauc, teica Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš, kurš bija arī nominācijas komisijas loceklis.

Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs Andris Grafs iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka konkursu uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos varēja izbeigt bez rezultāta. Turklāt, ja nominācijas komisijai bija bažas par konkursa mērķa sasniegšanu, ievērojot kandidātu skaitu, kvalitāti vai citus apstākļus, tai ir visas tiesības pārtraukt atlases procesu, uzsvēra Grafs.

Viņš sacīja, ka konkursa mērķis nav par katru cenu aizpildīt vakanto amata vietu, un neviens normatīvais akts neliedz nominācijas komisijai izbeigt konkursu bez rezultāta. «Es uzskatu, ka nominācijas komisijai bija atlases process jāpārtrauc, jāprecizē prasības un jāizsludina jauns konkurss. NEPLP būtu jāpiesaista personāla atlases kompānija, kas ļautu konkursa ietvaros piesaistīt ne tikai tos kandidātus, kuri paši vēlas mainīt darbu, bet uzrunāt citus spēcīgus jomas profesionāļus, kuri būtu piemēroti amatam,» norādīja Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs.

Savukārt Āboliņš uzsvēra, ka nominācijas komisija ir NEPLP izveidota, patstāvīga institūcija, kura lēmumus pieņem neatkarīgi.

«Nominācijas komisija neuzskatīja, ka konkurss būtu jāpārtrauc un izvērtēšanai padomē rekomendēja divus kandidātus, kuri bija saņēmuši visaugstāko novērtējumu. Padomes locekļu vairākums nobalsoja par, viņuprāt, labāko kandidātu – [vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieci] Sanitu Diku – Bokmelderi,» teica NEPLP loceklis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Grafs nesenā pagātnē bija iesaistīts aktīvajā politikā, darbojoties partijā «Vienotība», par ko iespējams atrast publiski pieejamu informāciju. Pēc Āboliņa teiktā, tas tomēr netraucē Grafam aktīvi iesaistīties dažādos sabiedriskos procesos. NEPLP loceklis uzsvēra, ka normatīvie akti aizliedz cilvēkus diskriminēt viņu politiskās pārliecības dēļ.

Kā ziņots, 15.decembrī LR valdes locekļa amatā programmu attīstības jautājumos NEPLP iecēla Diku-Bokmelderi. Viņa 2011.gadā kandidēja 11.Saeimas vēlēšanas no «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksta Vidzemē, taču netika ievēlēta.

Konkursu uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos, ko iepriekš ieņēma no amata atbrīvotā Sigita Roķe, NEPLP izsludināja 19.oktobrī, bet pieteikumus konkursam varēja iesūtīt līdz šā gada 2.novembrim.

Jaunā LR valde, kuru veido valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu vadības jautājumos Mārīte Tukiša un pagaidu valdes loceklis Juris Gavars, darbu sāka 3.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu