Cik Jāņu un Līgu strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Sagaidot Jāņus jeb Līgosvētkus, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personāla pārvalde apkopoja informāciju par to, cik Līgu un Jāņu strādā dienestā.

VUGD strādā četras Līgas – viena no viņām Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā, divas – Operatīvās vadības pārvaldē un viena Līga strādā Vidzemes reģiona brigādes Cēsu daļā. Dienests var lepoties arī ar 189 Jāņiem.

Visvairāk Jāņu strādā Rīgas reģiona pārvaldē – 46, bet Vidzemes reģiona brigādē, ar brigādes komandieri Jāni Skrastiņu priekšgalā, strādā 41 Jānis. Zemgales reģiona brigādē un Kurzemes reģiona brigādē katrā strādā 33 Jāņi, bet Latgales reģionu brigādē 27 Jāņi.

Arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā, Latvijas ugunsdzēsības muzejā, Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldē un citās VUGD struktūrvienībās strādā Jāņi.

«Daudziem Jāņiem nāksies strādāt Jāņos, tomēr dienestā tas ir pašsaprotami. Vēlam viņiem mierīgus Līgosvētkus – lai nav nopietnu izsaukumu un kopā ar kolēģiem var baudīt Jāņu sieru un kvasu,» norāda VUGD.

Vienlaikus dienests atgādina, ka pērn Līgosvētku brīvdienas traģiski beidzās vairākiem cilvēkiem – ugunsgrēkos cieta divi cilvēki, gāja bojā divi, bet ūdenstilpēs noslīka trīs cilvēki.

VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst par drošību svētku laikā un jo īpaši pieskatīt savus tuviniekus un draugus – nerīkojieties neprātīgi un arī neļaujiet iereibušiem līgotājiem iet peldēties, uzmaniet, lai viņi neatrodas bīstami tuvu ugunskuram, un atturiet viņus no vēlmes pārlēkt pāri ugunskuram vai doties izbraucienā ar auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu