Vai Kauguru bibliotēkai draud pārvēršanās par spēļu zāli?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

TVNET lasītāja Ilze ir neapmierināta, ka Kauguru bibliotēkas datorus pēdējā laikā aizņēmuši bērni, kuri tur spēlē datorspēles. Līdz ar to pieaugušajiem jāgaida rindā, lai nosūtītu CV, izmantotu internetbanku un veiktu citas darīšanas. Savukārt bibliotēkā skaidroja, ka iestādes pakalpojumi ir pieejami jebkuram cilvēkam, tai skaitā arī bērniem. Turklāt ir ierobežots laiks, kurā bibliotēkas datorus un internetu var izmantot izklaidei.

TVNET lasītāja Ilze rakstīja: "Esmu Kauguru iedzīvotāja. Tā kā man mājās nav datora, tad jādodas uz netālo Kauguru bibliotēku.

Diemžēl secinu, ka vienmēr pēdējā laikā visi datori ir aizņemti, un arī 4.jūnijā plkst. 10.30 pie visiem datoriem sēdēja bērni.

Bibliotēkā ienāca vairāki pieaugušie, kuriem no bibliotēkas datoriem bija nepieciešams nosūtīt gan CV, veikt maksājumus internetbankā, gan izdarīt citus svarīgus uzdevumus, kas ir veicami internetā.

Bibliotēkas darbiniece strupi pateica: «Gaidiet rindā!»

Vai tas ir normāli, ka Kauguru bibliotēka ir pārvērsta par vietējo datorspēļu zāli?

Vai Kauguru bibliotēkas datori ir paredzēti izklaidei bērniem?

Ko lai dara pieaugušais, kuram tiešām bibliotēkas dators būtu nepieciešams daudz nopietnākām lietām?

Tā nav pirmā reize, kad Kauguru bibliotēkas darbinieces pie datora pirmos vienmēr palaiž bērnus, kuri spēlē datorspēles, bet pieaugušajiem ir jāgaida rindā, kamēr bērni beigs spēlēt datorspēles."

Ko atbild bibliotēkā?

Savukārt Jūrmalas Centrālās bibliotēkas Kauguru bibliotēkas vadītāja Velta Vārpsaliete, iepazīstoties ar lasītājas sniegto informāciju, TVNET sniedza šādu skaidrojumu: "Kauguri ir tā Jūrmalas daļa, kurā dzīvo lielākā daļa Jūrmalas iedzīvotāju.

Bibliotēkas pakalpojumi ir pieejami jebkuram Jūrmalas iedzīvotājam vai viesim, tai skaitā arī bērniem.

Bibliotēkas lietošanas noteikumi paredz, ka datora un interneta izmantošana ir pieejama ikvienam interesentam 1 stundu dienā, rindas kārtībā, nešķirojot - bērns vai pieaugušais. Ir sākušās vasaras brīvdienas, un jau pirms bibliotēkas darba laika izveidojas apmeklētāju rinda pie durvīm.

Skolas brīvdienās bērniem līdz 18 gadu vecumam dators izklaides vajadzībām pieejams darbdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00, sestdienās no 10.00 līdz 14.00. Šādā veidā mēs cenšamies ierobežot bērnu uzturēšanās laiku pie datoriem. Darbdienās bibliotēkas darba laiks ir no plkst. 11.00 līdz plkst. 19.00. Sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Bibliotēkā apmeklētājiem ir pieejami 10 datori, no tiem divi ir rezervēti dokumentu izdrukāšanai. Ik dienu bibliotēku apmeklē vidēji 100 apmeklētāji. Ir brīži, kad bibliotēkā pie datoriem veidojas rinda un darbinieces ir aizņemtas, meklējot informāciju apmeklētājiem.

Lielas nepieciešamības un steidzamības gadījumā, komunicējot ar bibliotekārēm, ir iespējams izmantot bibliotēkas darba datorus, lai bez rindas un ātrāk nokārtotu svarīgus un steidzamus darbus.

Atbildot uz rakstu par Kauguru bibliotēku - jā, ir atļauts izmantot datora un interneta pakalpojumus izklaidei - ierobežotā laikā, mācībām - jebkurā laikā.

Kaugurnieki priecātos, ja šīs nelielās ēkas vietā ar ierobežotiem tehnoloģiskajiem aprīkojumiem un vietu skaitu būtu lielāka bibliotēka ar lielākām iespējām. Ceram uz apmeklētāju savstarpējo sapratni, iecietību arī attiecībā uz mūsu bibliotēkas vismazākajiem apmeklētājiem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu