Liepājas SEZ valdes priekšsēdētāja amatā Sesku nomaina Vilnītis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts uzņēmuma «Liepājas papīrs» valdes priekšsēdētājs, Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis (LRA), šajā amatā nomainot Liepājas mēru Uldi Sesku («Liepājas partija»), kurš turpmāk būs Liepājas SEZ valdes priekšsēdētāja vietnieks, informēja Liepājas SEZ pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Šīs izmaiņas skaidrojamas ar jaunievēlētajā Liepājas domē notikušajām koalīcijas sarunām un panākto vienošanos starp Seska «Liepājas partiju» un Vilnīša pārstāvēto Latvijas Reģionu apvienību (LRA)..

Līdz šim Liepājas SEZ valdes priekšsēdētāja vietnieks bija Latvijas Investīciju attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Izmaiņas notikušas arī Liepājas SEZ valdes sastāvā. Liepājas SEZ valdē vairs nedarbojas bijušais Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks investīciju piesaistes jautājumos Jurijs Hadarovičs («Liepāja kvadrātā»), kurš nav pārvēlēts jaunajā domes sasaukumā un līdz ar to vairs nevar pārstāvēt Liepājas domi. Viņa vietā pašvaldības pārstāvis SEZ valdē būs jaunievēlētais Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks investīciju piesaistes jautājumos Ģirts Kronbergs (LRA). Atlūgumu no Liepājas SEZ valdes uzrakstījis līdzšinējais komersantu pārstāvis Aloizs Norkus, kura vietā uzņēmēju intereses SEZ valdē turpmāk pārstāvēs Vilnītis.

Liepājas SEZ kopumā ir deviņi valdes locekļi. Pašvaldību pārstāv Sesks, Kronbergs un Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš (Liepājas partija). Komersantu pārstāvji ir Vilnītis, LIAA direktors Ozols un Liepājas SEZ uzņēmuma «Terrabalt» valdes loceklis Āris Ozoliņš. Ekonomikas ministriju Liepājas SEZ valdē pārstāv Juris Stinka, Satiksmes ministriju - Džineta Innusa, bet Finanšu ministriju - Jolanta Plūme.

Jau ziņots, ka pēc jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām LRA vienojusies ar Liepājas partiju par koalīcijas izveidošanu Liepājas domē. Vienošanās paredz, ka LRA sākotnēji Liepājas mēra amatā atbalstīs Sesku. Savukārt nākamā gada rudenī būs jauns balsojums un par mēru tikšot virzīts LRA kandidāts. Vilnītis neizslēdza, ka tas varētu būt viņš. Tāpat vienošanās paredzēja, ka Liepājas SEZ valdes priekšsēdētāja amatā Sesku nomainīs Vilnītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu