Saeima glābj Šleseru, piesaucot pat viņa jaundzimušo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien neatļāva KNAB veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā. SC, ZZS un PLL deputāti, pasargājot Šleseru no kratīšanas lietas izmeklēšanas ietvaros, nodemonstrēja apbrīnojamu vienprātību arī cenšoties pamatot savu nostāju balsojumā. Vienojošais arguments – dienu pirms vērienīgajām kratīšanām publiskotā informācija NRA avīzē par to, kas sagaidāms no KNAB. Protams, deputāti izlikās nezinām, ka minētais laikraksts pastarpināti pieder Aivaram Lembergam, kura īpašumos arī tika veikta kratīšana.

Resursos saite uz Pietiek.com publiskotajiem KNAB dokumentiem par Šleseru.

Jānis Urbanovičs, SC (atturējās): "Es balsoju atturoties. (Uz TVNET norādi, ka šis "atturoties" šajā gadījumā ir kā "pret", Urbanovičs kļūst nikns.) Jūs gribat sagaidīt atbildi vai uzspiest savu viedokli? Mūsu frakcijas viedoklis tika formulēts Sergeja Dolgopolova vārdiem. Viņš iepazīstināja ar tiem organizāciju, un mēs viņam piekritām. Varat apskatīties stenogrammā – es vārds vārdā piekritu visam, ko pauda Dolgopolovs. Viss. (Noliek klausuli. Mēģinām sazināties atkārtoti, lai noskaidrotu, vai ar Šleseram izvirzītajām apsūdzībām, viņaprāt, nav pietiekami, lai atļautu veikt kratīšanu.) Vai es jums jau visu nepateicu? Lai veiktu kratīšanu, ir vajadzīgs pārsteiguma efekts. Pa šīm trim dienām, kopš KNAB nopludināja informāciju par kratīšanas pieprasīšanu, staigājot pa Latvijas medijiem, varēja ne tikai nobēdzināt pierādījumus, bet uzcelt jaunu māju. Tā ir vai nu neprofesionāla rīcība, vai arī tīša provokācija. Balsojot mēs atturējāmies, lai nekļūtu par šā farsa dalībniekiem. Neiet uz plenārsēdi mums nebija tiesību, un paust attieksmi pret šo farsu mēs varējām tikai atturoties."

Jānis Strazdiņš, ZZS (atturējās): "Ja notiek izrēķināšanās ar politiskiem oponentiem, mums ir Ētikas un mandātu komisija, kas iepriekš lēma par šo jautājumu. Viņi nenobalsoja par viņa (Šlesera – red.) izdošanu, pēc tam bija plašas debates Saeimā, ko jūs noteikti dzirdējāt, klausījāties, un par visu ir atreferējums, kur ir visa viņa izdošana kratīšanai, pēc tam, kad "Neatkarīgā Rīta Avīze" pirms divām dienām bija nopublicējusi visu scenāriju – kas notiks, kādas akcijas, ko darīs, ko aizturēs... Tagad mums, deputātiem, kā tādiem izņēmumiem, pēdējā brīdī no prokuratūras beidzot atnesot atzinumu, ka viņš ir jāizdod. Pēc cik ilga laika? Kāda jēga tagad ir tai kratīšanai? Tas [vai ar uzrādītajām apsūdzībām nav pietiekami, lai veiktu kratīšanu Šlesera dzīvesvietā] ir jālemj tiesai. Viņiem pašiem to vajadzēja darīt uzreiz. Mums ir lielas aizdomas, ka tas viss ir kārtējais safabricējums, kā tas jau sen notiek ar Lemberga kungu un visu pārējo."

Andris Bērziņš, PLL (balsoja pret): "Kratīšana dzīvesvietā, ja tā ir divas dienas pirms tam izreklamēta presē, neko nedos. Tas ir tikai šovs. Tas ir numur viens. Otrkārt, tā ir politiskā spēlēšanās un varas politizēšana. Aināra Šlesera sieva nupat vakar mājās ir atvedusi mazu bērnu. Ja kādam gribas īpaši stiprāk ieriebt visai ģimenei un sagādāt problēmas tam mazajam bērniņam, tad to var darīt. Viņam nekādas apsūdzības nav uzrādītas. Tur jau tā lieta. Ir runa par procesu, bet ne jau par apsūdzībām pret konkrētu cilvēku. Ja būtu uzrādīta apsūdzība Aināram Šleseram, es, nevienu brīdi nedomādams, būtu nobalsojis par. Par Aināra Šlesera izdošanu."


VārdsFrakcijaBalss

VārdsFrakcijaBalss

PAR: 35



ATTURAS: 37

1.Arvils AšeradensVienotībaPar
1.Valērijs AgešinsSCAtturas
2.Dzintars ĀbiķisVienotībaPar
2.Aija BarčaZZSAtturas
3.Solvita ĀboltiņaVienotībaPar
3.Aleksejs BurunovsSCAtturas
4.Silva BendrāteVienotībaPar
4.Boriss CilevičsSCAtturas
5.Gaidis BērziņšVL-TB/LNNKPar
5.Gundars DaudzeZZSAtturas
6.Andis CaunītisVienotībaPar
6.Sergejs DolgopolovsSCAtturas
7.Einārs CilinskisVL-TB/LNNKPar
7.Sergejs FjodorovsSCAtturas
8.Ingrīda CirceneVienotībaPar
8.Aleksejs HolostovsSCAtturas
9.Ingmārs ČaklaisVienotībaPar
9.Aleksandrs JakimovsSCAtturas
10.Ilma ČepāneVienotībaPar
10.Viktors JakovļevsSCAtturas
11.Lolita ČigāneVienotībaPar
11.Nikolajs KabanovsSCAtturas
12.Ints DālderisVienotībaPar
12.Jānis KlaužsZZSAtturas
13.Jānis DombravaVL-TB/LNNKPar
13.Andrejs KlementjevsSCAtturas
14.Ina DruvieteVienotībaPar
14.Ivans KlementjevsSCAtturas
15.Raivis DzintarsVL-TB/LNNKPar
15.Valērijs KravcovsSCAtturas
16.Dzintra HiršaVienotībaPar
16.Ingmārs LīdakaZZSAtturas
17.Ojārs Ēriks KalniņšVienotībaPar
17.Igors MeļņikovsSCAtturas
18.Rasma KārkliņaVienotībaPar
18.Sergejs MirskisSCAtturas
19.Janīna Kursīte-PakuleVienotībaPar
19.Ņikita ŅikiforovsSCAtturas
20.Ainars LatkovskisVienotībaPar
20.Vitālijs OrlovsSCAtturas
21.Atis LejiņšVienotībaPar
21.Igors PimenovsSCAtturas
22.Liene LiepiņaVienotībaPar
22.Dace ReinikaZZSAtturas
23.Aleksejs LoskutovsVienotībaPar
23.Ivans RibakovsSCAtturas
24.Klāvs OlšteinsVienotībaPar
24.Dmitrijs RodionovsSCAtturas
25.Imants ParādnieksVL-TB/LNNKPar
25.Guntis RozītisZZSAtturas
26.Dzintars RasnačsVL-TB/LNNKPar
26.Artūrs RubiksSCAtturas
27.Jānis ReirsVienotībaPar
27.Raimonds RubiksSCAtturas
28.Uģis RotbergsVienotībaPar
28.Aleksandrs SakovskisSCAtturas
29.Inguna RībenaVienotībaPar
29.Jānis StrazdiņšZZSAtturas
30.Edvards SmiltēnsVienotībaPar
30.Staņislavs ŠķestersZZSAtturas
31.Kārlis ŠadurskisVienotībaPar
31.Jānis TutinsSCAtturas
32.Ilze VerginaVienotībaPar
32.Guntis UlmanisPLLAtturas
33.Ilze ViņķeleVienotībaPar
33.Jānis UrbanovičsSCAtturas
34.Aivars VolfsVienotībaPar
34.Jānis VucānsZZSAtturas
35.Dzintars ZaķisVienotībaPar
35.Mihails ZemļinskisSCAtturas
PRET: 7
36.Igors ZujevsSCAtturas
1.Imants Jānis BekešsPLLPret
37.Oskars ZīdsZZSAtturas
2.Andris Bērziņš (Rīga)PLLPretNEBALSO: 4
3.Iveta GriguleZZSPret
1.Dana Reizniece-OzolaZZSNebalsoja
4.Māris KučinskisPLLPret
2.Laimis ŠāvējsZZSNebalsoja
5.Vitauts StaņaZZSPret
3.Ainārs ŠlesersPLLNebalsoja
6.Andris ŠķēlePLLPret
4.Didzis ZemmersZZSNebalsoja

Saeima šodien neatļāva KNAB veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā. Par atļauju veikt kratīšanu balsoja 35, pret - septiņi, bet atturējās – 37. Par balsoja “Vienotība” un "TB/LNNK-VL", pret atļauju izkratīt deputāta dzīvesvietu balsoja Šlesera partijas biedri PLL. Savukārt ZZS ar SC atturējās, šādi skaidri parādot, ka Latvijā visiem viens likums, bet izredzētajiem – cits.

Jau ziņojām, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) beidzot oficiāli ir apstiprinājis, ka ir sākts kriminālprocess aizdomās par vairāku amatpersonu iespējamiem noziegumiem - noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu un neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos, par to TVNET informēja KNAB pārstāve Ieva Kalsberga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu