Ušakovs: Saeimas atlaišana ir loģisks solis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš pirms dažām dienām pēc ārstēšanās Vācijā atgriezies pie domes vadītāja pienākumu pildīšanas, uzskata, ka pašreizējā Saeima nevarēja tikt uzskatīta par pilnvērtīgi rīcībspējīgu, tomēr cits jautājums esot par to, kāda Saeima Latviju sagaidot pēc referenduma.

Ušakovs šorīt intervijā LNT, komentējot bijušā prezidenta Valda Zatlera lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu, norāda, ka Saeimai valstij nebija reālas vīzijas un pilnvērtīgi tā nebija uzskatāma par rīcībspējīgu.

"Tas bija loģisks solis, cits jautājums, kādu Saeimu redzēsim pēc ārkārtas vēlēšanām," teica Ušakovs.

Mērs norāda, ka situācija pēc vēlēšanām diez vai krasi mainīsies. "Visdrīzāk notiks vietu pārdale starp "Vienotību", Zatlera jauno partiju un nacionālo apvienību," prognozē Ušakovs, uzsverot, ka bijušā prezidenta Zatlera partija noteikti atņems daļu balsu "Vienotībai".

Ušakovs par okupāciju: nevajag eksaminēt mūsu vēlētājus

Zatlers publiski paudis viedokli: lai "Reformu partija" sadarbotos ar "Saskaņas centru", tai būtu jāatzīst Latvijas okupācijas fakts. Lūgts komentēt šo prasību, Ušakovs paziņoja, ka tādā gadījumā, lai Zatlers stājoties rindā ar citiem, kas šādas prasības izvirzījuši. "Ja Zatlers grib eksaminēt mūsu vēlētājus, tad lai tā dara un stājas rindā, mums jau tādi politiķi ir," teica Ušakovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu