Prezidents tautiešiem: Reemigrācijas plāns reāli nedarbosies (73)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Ņemot vērā pašreizējo valsts attīstības līmeni, reemigrācijas plānam nav iespēju reāli darboties, - par Valsts prezidenta Andra Bērziņa sacīto tikšanās laikā ar tautiešiem Īrijā vēsta portāls «baltic-ireland.ie».

Tiekot nodarīts kaitējums sabiedrībai

Taujāts par reemigrāciju, prezidents minējis, ka nereti dažādu ministriju un ierēdņu neelastības un pārprastas burta kalpības dēļ tiek nodarīts kaitējums sabiedrībai un Latvijai. Bērziņš vairākkārt uzsvēris, ka ne jau ministrijās un kabinetos, bet gan ģimenēs tiek pieņemti valstij svarīgi lēmumi.

«Pie pašreizējā attīstības līmeņa un pie tā izglītības līmeņa, kāds šobrīd ir Latvijā, reemigrācijas plānam nav iespēju reāli darboties,

jo plānotās darba vietas vairāk vai mazāk ir tikai uz papīra,» teica prezidents. «Reiz kāds no ministriem pirms gadiem solīja nākamajā gadā 50 000 darba vietu. Tagadējie ministri jau piezemētāk sola 30 000 darba vietu. Bet es redzu, ka šobrīd tas reāli nav iespējams. Tas nav tik vienkārši. Ja mēs turpināsim pieļaut smagas, nepiedodamas kļūdas, neņemot vērā Eiropas tendences, Latvijā pēc desmit gadiem var iestāties ļoti grūti laiki. Šo nākamo desmit gadu laikā mēs redzēsim, vai Latvija var vai nevar būt attīstīta valsts.»

Prezidents tautiešiem Īrijā norādīja, ka viņi ir novērtējuši brīvību un sākuši dzīvi no nulles.

«Būtu labi, ja daži no jums - tie, kuri jutīsies stiprāki par tiem, kuri patlaban veido politiku un biznesu Latvijā, - atgriezīsies, tad ir cerība.

Latvijai pēdējā laikā pozitīvi attīstoties, ir iezīmējušies virzieni, kādos mums doties. Protams, mēs nedrīkstam vairs pieļaut kļūdas. To jau ir bijis nepiedodami daudz.»

Tautieši: prezidents «nelido mākoņos»

«Baltic-ireland.ie» vēsta, ka klātesošie latvieši ievērojuši, ka prezidents «nelido mākoņos», nav atrauts no sabiedrības un ir maksimāli informēts par tendencēm. «Patīkami bija tas, ka ar cilvēcisku izpratni lietas tika sauktas īstajos vārdos. Tas attiecās gan uz ministriem, gan uz ministriju dažkārt pieņemtajiem lēmumiem. Iespējams, kādam no klātesošajiem prezidenta uzruna noņēma «rozā brilles» pieņēmumos par situāciju Latvijā,» vēsta portāls.

Jau ziņots, ka trešdien Valsts prezidents darba vizītē apmeklēja Īriju, kur tikās ne tikai ar valsts augstākajām amatpersonām, bet arī ar Īrijā dzīvojošiem tautiešiem.

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu