Ķuzis: Patlaban policija savā attīstībā virzās cauri ellei (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policijā (VP) patlaban nav labākie laiki, un tā virzās cauri ellei, kuras galā jābūt gaismai, šodien VP gada pārskata sanāksmē atzina VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Nav tie labākie laiki

«Valsts policijā šodien nav tie labākie laiki. Lūzums nepieciešams visās jomās - darba samaksā, darba attieksmēs, psiholoģijā. Tagad mēs ejam cauri tādai kā ellei, kuras galā jābūt gaismai,» sacīja Ķuzis.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) sanāksmē atzina, ka pagājušais gads VP bijis pārmaiņu gads, jo ir izstrādāta VP attīstības koncepcija, kas turpmāk pavērtu ceļu modernai policijai.

Kozlovskis uzskata, ka VP vadība patlaban ved policiju pareizā virzienā un ar pašreizējiem resursiem tiek mēģināts risināt problēmas, piemēram, personālpolitiku, darba slodzi.

Kozlovskis atzīst, ka,

neskatoties uz to, ka par 30 latiem policistiem palielināts atalgojums, tas joprojām ir nesamērīgi zems.

Ministrs cer, ka no 2016.gada būs ieviesta jauna darba samaksas sistēma.

Jāturpina nopietns darbs pie disciplīnas jautājumiem

Iekšlietu ministrs arī uzskata, ka jāturpina nopietns darbs pie disciplīnas jautājumiem, jo disciplīnas pārkāpumi nevar tikt attaisnoti ar zemo atalgojumu.

VP informācija liecina, ka pagājušajā gadā ir pieņemti 317 lēmumi par disciplinārlietu ierosināšanu, bet 2011.gadā - 499 lēmumi. Savukārt pērn pret policistiem ierosināti 89 kriminālprocesi, bet gadu iepriekš - 146.

Runājot par šā gada prioritātēm, ministrs aizskāra Labklājības ministrijas izstrādāto izdienas pensiju sistēmu un apsolīja, ka Iekšlietu ministrija šādu reformas projektu neatbalstīs. Kozlovskim labklājības ministre Ilze Viņķele (V) pat atklājusi, ka šāda izdienas pensiju sistēmas koncepcija netiks virzīta.

Turpinot runāt par šā gada prioritātēm, ministrs norādīja, ka nepieciešams pievērst uzmanību noziedzības apkarošanai, piemēram, kibernoziedzībai un narkoperēkļu likvidēšanai.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu