Premjers: Satversmes preambulas projekts kopumā vērtējams pozitīvi (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sagatavotais un Satversmes preambulas projekts kopumā ir vērtējams pozitīvi, tomēr par to vēl ir nepieciešama diskusija, trešdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica premjers Valdis Dombrovskis.

Viņš stāstīja, ka pašlaik Satversmes preambulas projekts ir tikai projekts un nu ir sākta tā plašāka apspriešana. Diskusija par šo projektu gaidāma arī oktobrī, kad Satversmes preambulai būs veltīta plaša konference Latvijas Universitātē. « Manuprāt, šī ideja ir vērtīga. Arī tas, ka satversmes preambulā Latvijas valsts mērķis tiek noteikts rūpēties par latviešu tautas pastāvēšanu cauri gadsimtiem un latviešu valodas un kultūras kopšanu ir līdzīgs Igaunijas konstitūcijai. Par to ir vēl nepieciešama diskusija, bet es to kopumā vērtēju pozitīvi,» sacīja premjers.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka par Satversmes preambulas projektu iepriekš konceptuāli atbalstīja Saeimas Juridiskās komisijas deputāti

Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas Satversmes preambulas projektu izstrādāja pēc divvalodības referenduma, kad izvirzījās jautājums, vai tautas nobalsošana par divām valsts valodām vispār varēja notikt un vai referendums nebija antikonstitucionāls.Iepriekš referenduma kontekstā tiesību eksperti diskutēja par neaizskaramo Satversmes kodolu. Viens no priekšlikumiem bija arī iespēja papildināt Satversmi ar paplašinātu preambulu, kurā tiktu atklātas Latvijas valsts un līdz ar to arī Satversmes pamatvērtības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu