Grīvzs: Ārvalstu ekspertu iesaiste Zolitūdes traģēdijas iemeslu analīzē ir obligāta (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārzemju ekspertu iesaiste ir vienīgais veids, kā noskaidrot, kas patiesībā izraisījis Zolitūdes nelaimi, uzskata bijušais Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā (LTKL) priekšsēdētājs Kamerons Grīvzs.

Kā viņš norādīja, ārzemju eksperti ir jāiesaista, un tas ir jādara drīz, jo tas ir vienīgais pieņemamais veids, kā noteikt, kas notika Zolitūdē un kurš ir saucams pie atbildības.

«Iesaistītie eksperti, protams, nedrīkst būt saistīti ar Latvijas būvniecības nozari. Man, tāpat kā citiem, ir aizdomas, ka nedz Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), nedz

būvinženieru savienība nevar būt pilnīgi objektīva

un caurskatāma, vērtējot šo nacionālo traģēdiju,» pauda Grīvzs.

Kā ziņots, Zolitūdē 21.novembra vakarā, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, drupās dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Bīstamo darba apstākļu dēļ bojāgājušo mirstīgo atlieku meklēšana turpinājās četras dienas.

Policija izvirzījusi trīs versijas par šīs traģēdijas iemesliem. Pirmā versija ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija saistīta ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, proti, jumta seguma papildināšanu ar dažādiem materiāliem, veidojot ziemas dārzu un bērnu rotaļu laukumu.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā «Reģi» notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu