Šnē: Valstij vajadzīga stabilitāte, stingrība un skaidrība (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Patlaban valstī vairāk nekā jebkad būtu bijusi vajadzīga stabilitāte, stingrība un skaidrība, nevis apjukums, kas, neapšaubāmi, tagad ir iestājies, komentējot premjera Valda Dombrovska (V) paziņojumu par demisiju, «Rietumu Radio» sacīja diriģents Normunds Šnē.

Šnē uzskata, ka Dombrovskis «nebija pirmais cilvēks, kuram jāatkāpjas no amata».

«Tas ir labi, ka valdības vadītājs ir uzņēmies politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, taču viņš nebija pirmais cilvēks, kuram jāatkāpjas no amata. Ir daudz amatpersonu, kuras daudz tiešākā veidā saistītas ar traģisko notikumu,» sacīja Šnē, neslēpjot, ka Dombrovska paziņojums viņam bija pārsteigums.

Kā uzskata diriģents, valdības maiņa negatīvi ietekmēs arī kultūras nozari. «Kultūras ministri mainās pārāk bieži, un valsts lielākā problēma ir tā, ka trūkst pēctecības starp dažādiem ministriem, vismaz mūsu lauciņā,» norāda Šnē.

Viņš uzskata, ka, nākot jaunam ministram, daudz kas no iepriekš paveiktā tiek nojaukts un sākts no jauna. «Tiek izstrādātas arvien jaunas stratēģijas un dokumenti. Mēs mazliet no tā visa esam noguruši un neredzam jēgu,» sacīja diriģents, paužot pārliecību, ka kultūras nozarei un valstij kopumā gaidāmās pārmaiņas neko labu nedos. «Patlaban valstī vairāk nekā jebkad būtu bijusi vajadzīga stabilitāte, stingrība un skaidrība nevis apjukums, kas, neapšaubāmi, patlaban ir iestājies.»

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu