Ždanoka: Mazajā vēlētāju aktivitātē vainojamas valdošās partijas (73)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazajā vēlētāju aktivitātē vainojamas valdošās partijas, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL).

Jautāta par galvenajiem iemesliem, kāpēc pilsoņi neiet vēlēt, viņa atbildēja, ka cilvēki ir vīlušies EP darbā, tāpēc neredz jēgu atdot savu balsi. Tāpat viņa norādīja uz politiķu nespēju uzrunāt savus vēlētājus. «Valdošās partijas cerēja, ka viņu aktīvais vēlētājs atnāks tik un tā,» sacīja Ždanoka. Taču savu darbu viņa uzskata par padarītu, jo ir pārliecināta, ka viņas vēlētāji būs ļoti aktīvi.

Ždanoka norādīja arī uz pārkāpumiem vēlēšanu procesā. Viņai pienākušas sūdzības par to, ka vēlētājiem nav bijis izsniegts pilns biļetenu komplekts. Pagaidām PCTVL nogaidīs līdz vēlēšanu beigām, apzinās, vai nebija pieļauti vēl kādi pārkāpumi, un izvērtēs, vai ir nepieciešamība vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Kā ziņots, šodien Latvijā notiek EP vēlēšanas. 952 vēlēšanu iecirkņi visā Latvijā būs atvērti līdz plkst.20.

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu