Helsinku Universitātes lektors: Eiropas drošību pašlaik visvairāk apdraud politiskās krīzes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas drošību pašlaik visvairāk apdraud tieši dažādas politiskās krīzes, nevis Krievija, tā uzrunā publiskajā diskusijā par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu attiecībām un to attīstību pašreizējo starptautisko izaicinājumu kontekstā sacīja Helsinku Universitātes lektors Johans Strangs.

Sniedzot ieskatu savā jaunākajā antoloģijā, pievēršoties nesenajām izmaiņām Ziemeļvalstu-Baltijas sadarbībā, kā arī bēgļu krīzes, Eiropas Savienības (ES) politiskās un ekonomiskās krīzes un «Aukstā kara atgriešanās» ietekmei uz to, lektors norādīja, ka Krievijas rīcība ir būtiski ietekmējusi situāciju Eiropā, taču Eiropas drošību pašlaik visvairāk apdraud tieši politiskās krīzes.

Viņš izteica cerību, ka Lielbritānija tomēr paliks ES sastāvā, kā arī norādīja uz strauji augušo populistu un eiroskeptiķu popularitāti. Tāpat uzmanība jāpievērš situācijai Grieķijā.

Attiecīgais kopums apdraud Eiropas demokrātiju, kas savukārt liedz Eiropas valstīm attīstīties un uzturēt savu drošību, viņš izteicās.

Jau vēstīts, ka diskusija Rīgā norisinājās par godu Ziemeļvalstu un Baltijas sadarbības 25.gadadienai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu