Koalīcijas politiķi: Šadurska demisijas pieprasījums - «Saskaņas» priekšvēlēšanu aktivitāte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Izglītības ministra Kārļa Šadurska (V) demisijas pieprasījums ir parasta priekšvēlēšanu aktivitāte un vēlme pēc uzmanības, šādu viedokli pauda aptaujāto koalīcijas partiju pārstāvji.

Kā norādīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, ZZS šo demisijas pieprasījumu neatbalstīs. «Domāju, ka, visticamāk, pats Šadurskis un viņa vadītā ministrija izvērtēs situāciju, kāda radusies izglītības jomā. Acīmredzot kādas iekšējas pārbaudes tiks veiktas,» sprieda Brigmanis.

Viņa ieskatā partijas «Saskaņa» rīcība nav pārsteigums, jo tāds ir opozīcijas darbs. «Kas tur par brīnumu,

patiesībā būtu dīvaini, ja neko tādu viņi nedarītu. Tā ir vienkārši opozīcijas darba forma,»

izteicās politiķis.

Savukārt apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja - ja nebūtu sava veida politiskās loģikas,

«Saskaņai» drīzāk būtu jāprasa Rīgas pilsētas mēra Nila Ušakova (S) demisija.

«Skolu tīkls Rīgā ir tik nesakarīgs... Mēs uzskatām, ka ļoti liela daļa atbildības par šo situāciju ir tieši Rīgas pašvaldības ziņā. Taču nošķirsim divus jautājumus - viens ir par demisijas pieprasījumu, bet otrs - tuvākajā laikā [Izglītības, kultūras un zinātnes] komisijā aicināsim pašvaldību un ministru, lai saprastu, kādēļ pedagogu atalgojuma modeļa ieviešana Rīgas pilsētā ir izvērtusies ar šādiem rezultātiem,» sacīja deputāts.

Runājot par «Saskaņas» soli, Dzintars pauda viedokli, ka

tas ir normāls «opozīcijas rutīnas pasākums», mēģinot sev pievērst uzmanību

un norādīt uz ministra iespējamām kļūdām. «Mums visu nepieciešams izvērtēt, tādēļ komisijā par to arī runāsim,» apliecināja Dzintars.

Tikmēr «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns sacīja, ka

«Saskaņas» rīcība ir normāla priekšvēlēšanu aktivitāte, jo virs «Saskaņas» darbībām Rīgas domē esot savilkušies melni mākoņi.

«Tas ir elegantākais veids, kā no tā novērst uzmanību. Ja tā ir patiesība par demisijas pieprasīšanu, tas ir ļoti cinisks gājiens,» sacīja politiķis.

Smiltēns atzīmēja, ka, vēl plānojot atalgojuma reformu, viens direktors [acīmredzot domāts Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas direktors, «No sirds Latvijai» valdes loceklis Andris Priekulis], kas arī gozējies kameru priekšā kopā ar Ušakovu un domes priekšsēdētaja vietnieku Andri Ameriku, klāstījis par zaudējumiem. «Bet viņš kādu laiku atpakaļ bija ministrijā un noskaidroja, ka viņa skolai nekas nemainās.

Nauda ir noņemta nevis posmā «valdība-pašvaldība», bet gan posmā «pašvaldība-skola«.

Tagad ar mārketinga metodēm tiek mēģināts situāciju publiskajā telpā pasniegt citādi,» klāstīja Smiltēns.

Smiltēns zināja sacīt, ka no ministra un viņa pārstāvētās ministrijas gaidāmi detalizēti skaidrojumi par to, kas noticis ar izglītībai atvēlēto finansējumu. «Pašlaik notiek datu apkopošana, un tad mēs arī redzēsim, kur nosēdusies nauda,» piebilda politiķis.

Jau vēstīts, ka partijas «Saskaņa» Saeimas deputāti Saeimas Prezidijam ir iesnieguši izglītības un zinātnes ministra Šadurska demisijas pieprasījumu.

Kā liecina deputāta Andreja Elksniņa sociālajā tīklā «Twitter» ievietotais iesniegums par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministram, lēmuma projektu parakstījuši desmit partijas deputāti, tostarp pats Elksniņš un partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Elksniņš norādīja, ka tas saistīts ar «algu reformas izgāšanos, lojalitātes grozījumiem skolotāju atlaišanai u.c. reformām».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu