Vējonis: Sabiedrībai pamatoti ir daudz jautājumu par tiesu sistēmas darba kvalitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrībai pamatoti ir daudz jautājumu par tiesu sistēmas darba kvalitāti, apmeklējot Augstāko tiesu sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, apmeklējuma laikā Vējonis atzina, ka lielais pārsūdzību skaits liecina par to, ka sabiedrība neuzticas rajona vai pilsētas un apgabaltiesu lemtajam, tādēļ ir jāmeklē veidi, kā sekmēt sabiedrības uzticēšanos pirmās instances vai apelācijas instances lemtajam, tostarp vairāk skaidrojot tiesu darbu.

«Augstākajai tiesai ar savu piemēru un darbu, prasīgumu pret sevi un citiem jāstiprina tiesiskums un likuma vara mūsu valstī un jābūt paraugam citām tiesām un visai juristu sabiedrībai,» uzsvēra Valsts prezidents.

Tiekoties ar Augstākās tiesas vadību un darbiniekiem, Vējonis norādīja, ka stipra tiesu vara un stipra Augstākā tiesa ir stipras valsts pamats.

Viņš atzina, ka ir jāceļ tiesneša profesijas prestižs, jo tiesu sistēma būs stipra tikai tad, ja tiesneša karjeru izvēlēsies labākie speciālisti. Tiesnešiem nepieciešams visu laiku profesionāli pilnveidoties, būt atvērtiem pārmaiņām un jaunām zināšanām, uzsvēra Vējonis.

Valsts prezidents atzīmēja arī nepieciešamību stiprināt tiesu darbinieku kapacitāti un tiesnešiem vairāk skaidrot savus lēmumus sabiedrībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu