Eksperts: Latvijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu mobilizācijas spējas krievvalodīgajā informatīvajā telpā ir ļoti augstas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu mobilizācijas spējas krievvalodīgajā informatīvajā telpā ir ļoti augstas, komentējot Latvijā dzīvojošo vēlētāju aktivitāti Krievijas prezidenta vēlēšanās, sacīja Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks Māris Andžāns.

Viņš arī norādīja, ka vēlēšanu rezultāts bija skaidri paredzams un tiks sasniegts bez krāpšanās, norādot, ka Krievijā tradicionāli ir bijuši spēcīgi vadītāji, kas ir redzams arī šogad Vladimira Putina izmantotajā reklāmas sauklī «Spēcīgs prezidents, spēcīga valsts».

Komentējot medijos izskanējušās bažas, ka dažos vēlēšanu iecirkņos Krievijā ir novērotas nelikumības Andžāns atgādināja, ka arī citus gadus ir novērotas dīvainības balsošanas aktivitātēs vairākos iecirkņos, piemēram, Tālajos austrumos, taču Krievija nekad neatzīs nelikumības.

Savukārt Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra, aģentūrai LETA uzsvēra, ka arī pagājušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās 2012.gadā ir bijusi ļoti augsta vēlētāju aktivitāte Latvijā. Taču viņš norādīja, ka uz kopējā Krievijas vēlētāju skaita Latvijā dzīvojošo vēlētāju balsis ir samērā nebūtiskas.

Skudra arī uzsvēra, ka viņam nav šaubu, ka vislielāko atbalstu arī šogad iegūs Vladimirs Putins, jo Latvijā dzīvojošie Krievijas pilsoņi vienmēr ir pauduši atbalstu tieši viņam.

Iepriekšējās Krievijas prezidenta vēlēšanās 2012.gadā Latvijā nobalsoja 21 895 vēlētāji, liecina aģentūra LETA arhīvā pieejamā informācija.

Jau vēstīts, Krievijas prezidenta vēlēšanu iecirknī Krievijas vēstniecībā Rīgā līdz šodienas plkst.14 bija nobalsojuši 2200 vēlētāju.

Savukārt rīta pusē pie vēstniecības bija izveidojusies vairāk nekā 250 metrus gara rinda, kurā pārsvarā bija sastājušies vecāka gada gājuma cilvēki.

Krievijā svētdien, 18.martā, notika prezidenta vēlēšanas. Kā jau tika prognozēts, tajās kārtējo reizi uzvarēja līdzšinējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu