Rīgas transporta mobilitātes izpētei dome tērēs € 360 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Lai nodrošinātu Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmas izveidi un ilgtermiņā uzlabotu rīdzinieku dzīves kvalitāti, Rīgas dome pētījumiem un programmas izstrādei gatava atvēlēt 360 000 eiro.

Kā informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Oksana Dumpe, projekta galvenais mērķis ir veicināt sabalansētu pilsētas teritorijas izmantošanu un plānošanu, kā arī pilsētas nekustamā īpašuma efektīvu apsaimniekošanu un attīstības plānu izstrādi.

Projekts paredz esošās situācijas apkopojumu, definējot Rīgas galvenās problēmas mobilitātes un transporta jautājumos. Vēl tas paredz veikt autovadītāju aptauju Rīgas robežrajonos un Pierīgas pašvaldībās, lai noskaidrotu to, cik daudz autobraucēji ierodas Rīgā no blakus pašvaldībām, kurp viņi dodas un cik ilgi pilsētā uzturas.

Balstoties uz iegūtajiem datiem departaments izstrādās iespējamo ilgtermiņa rīcības programmu, akcentējot transporta sistēmas attīstību, veiks sociāli ekonomiskā pamatojuma izstrādi un piedāvāto risinājumu salīdzināšanu, kā arī visu nepieciešamo dokumentu tulkošanu, lai iesniegtu tos ārvalstu ekspertiem slēdzienu saņemšanai. Šos uzdevumus plānots izpildīt 18 mēnešu laikā un tam tiks atvēlēti 170 000 eiro. Departaments to nodēvējis par īstermiņa rīcības programmu un paredz to īstenot līdz 2025.gadam.

Vidējā termiņa rīcības programma būs realizējama līdz 2030.gadam un paredzēs vidēja termiņa rīcības programmas aktivitāšu, kas balstītas uz ilgtspējīgu transporta attīstību, lai nodrošinātu cilvēku un preču mobilitāti, teritoriju sasniedzamību un objektu pieejamību. Arī otrais posms paredzēs sociāli ekonomiskā pamatojuma izstrādi un piedāvāto risinājumu salīdzināšanu un visu nepieciešamo dokumentu tulkošanu, lai iesniegtu tos ārvalstu ekspertiem slēdzienu saņemšanai. Šim posmam atvēlēti tiks vēl 100 000 eiro.

Trešais - ilgtermiņa rīcības programmas izstrādes - posms izmaksās 90 000 eiro un paredzēs ilgtermiņa rīcības programmas iespējamā redzējuma izstrādi, satura pilnveidošanu un detalizāciju. Šī programma paredzēs izstrādāt mobilitātes redzējumu līdz 2050.gadam.

Kā skaidro Pilsētas attīstības departamenta pārstāvji, projekta vispārējais mērķis ir nodrošināt cilvēku un komercdarbības vides mobilitāti, teritoriju sasniedzamību un objektu pieejamību, nodrošinot labāku dzīves kvalitāti. Projekta laikā iegūtie dati, pieredze un zināšanas tiks izmantotas pilsētvides projektēšanas un dažādu institūciju budžetu plānošanas procesos.

Finansējums projektam tiks piešķirts no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem. Kā norāda departaments, patlaban kopējais fonda atlikums ir 1,60 miljoni eiro.

Projekta virzību šodien atbalstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja. Vienlaikus komiteja atbalstīja vēl 287 000 eiro novirzīšanu Jaunatnes dārza atjaunošanai, ko iepriekš jau atbalstījusi arī Mājokļu un vides komiteja.

Galējo lēmumu par finansējuma piešķiršanu projektiem pieņems Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu