Apdrošinātāja BTA parakstīto prēmiju apmērs Baltijā pieaudzis par 41,3%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BTA

Risku apdrošinātājs «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) šogad pirmajā ceturksnī apdrošināšanas prēmijās Baltijā parakstījis kopumā 53,8 miljonus eiro, kas ir par 41,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane.

Viņa informēja, ka tostarp Latvijā BTA apdrošināšanas prēmijās 2018.gada pirmajos trijos mēnešos parakstījis 21 miljonu eiro, kas ir par 59,1% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī, Lietuvā - 26,6 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 34,8%, bet Igaunijā - 6,2 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 20,7%.

Vienlaikus BTA izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmērs šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu palielinājies par 40%, sasniedzot 28,8 miljonus eiro. Tostarp Latvijā apdrošināšanas atlīdzībās 2018.gada pirmajā ceturksnī izmaksāti 14 miljoni eiro, Lietuvā - 11,6 miljoni eiro, bet Igaunijā - 3,2 miljoni eiro.

Pēc Rasmanes vēstītā, vairāk prēmiju nekā pirms gada parakstīts visos lielajos apdrošināšanas segmentos, tostarp veselības apdrošināšanā parakstīto prēmiju apmērs audzis par 79,4%, KASKO apdrošināšanā - par 35%, īpašuma apdrošināšanā - par 24,2%, bet vispārējā civiltiesiskā apdrošināšanā - par 20,6%.

Latvijā visstraujākā izaugsme brīvprātīgajos apdrošināšanas veidos BTA bijusi veselības apdrošināšanā, pateicoties sadarbības līguma noslēgšanai ar vairākiem lieliem darba devējiem - salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni šajā segmentā pieaugums bijis par 82,9%.

«Gada pirmie trīs mēneši BTA aizritējuši darbīgi un sekmīgi, un īpaši jāizceļ straujā pozīciju uzlabošana Latvijas veselības apdrošināšanas tirgū, kur prēmiju apjoms gandrīz divkāršojies. Toties ieilgusī ziema iezīmējusi nepatīkamu tendenci autovadītājiem - strauji pieaudzis izmaksāto KASKO un OCTA apdrošināšanas atlīdzību apmērs. Abos segmentos tas palielinājies aptuveni divreiz ātrāk, nekā parakstīto prēmiju pieaugums, kas liecina par situācijas pasliktināšanos uz ceļiem,» teica BTA valdes loceklis Volfgangs Štokmaiers (Wolfgang Stockmeyer).

BTA lielākais akcionārs ir «Vienna Insurance Group AG» (VIG).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu