«ABLV Bank» piederošās «New Hanza Capital» zaudējumi pirmajā ceturksnī - € 18 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalnins / Reuters

«ABLV Bank» grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos «New Hanza Capital» apgrozījums šogad pirmajos trijos mēnešos bija 78 100 eiro, kas ir 3,2 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet kompānijas zaudējumi samazinājušies 2,2 reizes un bija 18 024 eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga».

Savukārt «New Hanza Capital» koncerna apgrozījums 2018.gada pirmajā ceturksnī bija 936 696 eiro apmērā, kas ir pieaugums 3,5 reizes salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, bet koncerna peļņa pieaugusi 8,9 reizes, sasniedzot 204 205 eiro.

«Koncerna peļņa atbilst vadības sagaidītajam rezultātam. Sabiedrības zaudējumus galvenokārt radīja izmaksas, kas ir saistītas ar emitēto vērtspapīru procentu maksājumiem, kā arī profesionālo pakalpojumu un darījumu izpētes izdevumiem,» skaidrots finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Kompānijas pārstāvji atzīmē, ka pirmajā ceturksnī «New Hanza Capital» īpašumā esošo ieguldījuma īpašumu skaits saglabājās nemainīgs. Jaunu objektu iegādes vietā aktīvi tika strādāts pie esošo ieguldījuma īpašumu uzlabošanas un attīstības, piemēram, loģistikas īpašumā Maskavas ielā 462/464A šobrīd tiek izstrādāts attīstības koncepts, bet projektēšanas darbus plānots sākt šogad otrajā ceturksnī. Papildus turpinās rekonstrukcijas koncepta izstrāde biroju ēkās bijušajā VEF teritorijā - Rīgā, Brīvības gatvē 214B, Brīvības gatvē 214M un Bērzaunes ielā 1.

Pirmajā ceturksnī «New Hanza Capital» par 15 000 eiro pārdevusi tai piederošos 30% jeb 7500 «SG Capital Partners AIFP» kapitāldaļu. Kompānijas kapitāldaļas pārdotas Pēterim Griezem, Harijam Švarcam un Rihardam Šafranovičam.

«New Hanza Capital» dibināta 2006.gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir «ABLV Bank», kuras akcionāri nolēmuši sākt bankas pašlikvidāciju. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, «airBaltic» centrālais birojs lidostā «Rīga», loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi. «New Hanza Capital» obligācijas ir iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu