Kultūras mijiedarbība pilnveido personības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes attēls

Studiju laikā iespējams iegūt ne tikai prasmes un zināšanas par izvēlēto studiju jomu, bet arī iepazīt citu valstu kultūru, smelties iedvesmu radošām idejām un uzlabot svešvalodu prasmes. «Kultūras mijiedarbība pilnveido personības, bagātina uztveri un sniedz kultūras un zinātnes apmaiņu. Tā ir iespēja saprast, ka pasaule ir dažāda un nekas šajā pasaulē nav kategorisks,» saka Biznesa augstskolas Turība attīstības un starptautiskās sadarbības prorektors Imants Bergs. Ja esi gatavs jauniem iespaidiem, vērtīgām zināšanām un pieredzei, varbūt kāda no šīm iespējām ir kā radīta tieši tev.

Dubultā diploma programma

Biznesa augstskola Turība izveidojusi veiksmīgu sadarbību ar vadošajām augstskolām visā pasaulē. Turības studentiem ir iespējas iegūt dubulto diplomu - Latvijas un kādā no deviņām ārvalstu augstskolām – Francijā, Lielbritānijā, Turcijā, Spānijā, Somijā, Šveicē un Taivānā. Dubultā diploma programma pieejama gan bakalaura, gan maģistrantūras studentiem.

ERASMUS+ programma

ERASMUS+ programma paredz studijas citās Eiropas augstskolās no trīs mēnešiem līdz pat vienam gadam. Izvēloties sev tīkamāko valsti, Turības studenti ERASMUS+ programmā var doties uz vairāk nekā 80 partneraugstskolām. Studijas vadošajās Eiropas augstskolās sniedz iespēju ne tikai apgūt svešvalodas, bet arī iepazīties ar citu valstu kultūru un izveidot starptautiskus kontaktus, kas var palīdzēt nākotnes karjeras attīstīšanā.

Foto: Publicitātes attēls

Divpusējās apmaiņas programma

Divpusējās apmaiņas programma paredzēta bakalaura programmu 2. un 3. kursa studentiem. Programma sniedz iespēju vienu semestri mācīties augstskolās visā pasaulē – Dienvidkorejā, ASV, Krievijā, Īrijā, Meksikā, Ukrainā, Moldovā, Kazahstānā, Ēģiptē, Indijā, Ķīnā, Jamaikā, Peru vai Gruzijā. Divpusējās apmaiņas programma dod vērtīgu pieredzi un zināšanas, kas sniedzas ārpus valstu robežām.

Daudz jaunu draugu un noderīgu kontaktu

Augstskolas studenti un absolventi, kuri izmantojuši kādu no piedāvātajām starptautiskajām iespējām, kā vienus no lielākajiem plusiem min iegūtos draugus un kontaktus visā pasaulē. Daudzi jaunieši ir pārliecinājušies, ka studijas ārvalstīs ir arī izkāpšana no savas komforta zonas, kas motivē, norūda un sniedz lielāku pārliecību par sevi. Ja daļa studentu pirms šādas pieredzes, ir šaubījušies, piemēram, par savām angļu valodas prasmēm, tad atbraucot atzinuši, ka spēj brīvi sazināties un pat apgūt studiju priekšmetus.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība, tās piedāvātajām studiju programmām un starptautiskajām iespējām var uzzināt, ielūkojoties augstskolas mājaslapas sadaļā Studijas.

www.turiba.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu