TOP 5: ASV uzņēmumu vadītāji ar vislielākajām algām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vidējā alga, ko saņem ASV lielāko publisko kapitālsabiedrību vadītāji, pagājušā gada laikā pieaugusi par 8,5%, sasniedzot 11,7 miljonus ASV dolāru. Salīdzinot fondu tirgus «Standard & Poor's 500» indeksā iekļauto uzņēmumu pārskatu datus, aprēķināts, ka šajos uzņēmumos vadītāji vidēji saņem 164 reizes vairāk par vidējo darbinieka atalgojumu, vēsta aģentūra AP. Dati parāda, cik liela ienākumu nevienlīdzība pastāv starp uzņēmumu augstāko vadību un darbiniekiem. Piemēram, «Yum Brands» vadītāja Grega Krīda 12,3 miljonu dolāru gada alga ir 1358 reizes augstāka nekā darbinieku vidējā alga - 9111 dolāru gadā. Aptuveni tādu atalgojumu saņem nepilna laika darbinieks «Taco Bell» ēstuvē. Aģentūra AP arī noskaidrojusi, kuri ir pieci pelnošākie publisko kapitālsabiedrību vadītāji ASV.

 
Foto: AP/Scanpix

«Broadcom» vadītājs Hoks Tans

Visdāsnāk atalgotais publiskās kapitālsabiedrības vadītājs aizvadītajā gadā bija elektronisko iekārtu un komponenšu ražotāja «Broadcom» galva Hoks Tans, vēsta AP. Viņa gada alga sasniedza 103,2 miljonus dolāru.

Lielāko daļu no tās gan sastādīja uzņēmuma akciju pakete, kuras vērtība lēsta ap 98,3 miljoniem dolāru. Visas akcijas viņš saņems tad, ja nākamo četru gadu laikā uzņēmuma akciju cena noturēsies noteiktā līmenī.

Uzņēmums norādījis, ka Tana alga no pirmā acu uzmetiena izskatās milzīga, taču realitātē būs tik liela tikai tad, ja būs sasniegts izvirzītais mērķis.

 
Foto: AP/Scanpix

CBS vadītājs Leslijs Mūnvss

Otrs visdāsnāk apmaksātais uzņēmuma vadītājs ir mediju kompānijas «CBS Corporation» valdes priekšsēdētājs, prezidents un vadītājs Leslijs Mūnvss. Viņa gada alga sasniedza 68,4 miljonus dolāru, ieskaitot 20 miljonu dolāru lielu prēmiju.

CBS akciju cena 2017.gadā kritās, taču uzņēmuma valde uzsvēra citus sasniegumus, piemēram, kvalitatīva oriģinālsatura veidošanu.

 
Foto: AP/Scanpix

«TransDigm» vadītājs Nikolass Haulijs

Trešo vietu topā ieņem civilo un militāro lidmašīnu detaļu ražotāja «TransDigm» vadītājs V. Nikolass Haulijs, kurš pērn nopelnīja 61 miljonu dolāru. Šajā summā ietilpst 51,2 miljoni dolāru no akciju iegādes iespējām.

Haulijs ir «TransDigm» līdzdibinātājs. Pagājušomēnes viņš atstāja uzņēmuma vadītāja amatu un tagad darbojas tajā kā izpildpriekšsēdētājs.

 
Foto: AP/Scanpix

«Time Warner» vadītājs Džefrijs Būkss

Kabeļtelevīzijas kompānijas «Time Warner» vadītāja Džefrika Būksa alga pērn sasniedza 49 miljonus dolāru.

2016.gadā «AT&T» paziņoja par «Time Warner» pārpirkšanu. Lai arī ASV valdība vēl nav apstiprinājusi darījumu, «Time Warner» mainīja augstākās vadības darbinieku atalgojuma formulas.

Būkss saņēma 32 miljonus dolāru akcijās ar ierobežotām pārdošanas iespējām.

 
Foto: AP/Scanpix

«TripAdvisor» vadītājs Stīvens Kaufers

Visaugstāk atalgoto ASV uzņēmumu vadītāju piecnieku noslēdz «TripAdvisor» vadītājs Stīvens Kaufers, kurš pērn nopelnīja 43,2 miljonus dolāru.

Viņš saņēma akcijas 42,1 miljona dolāru vērtībā. Uzņēmums paziņojis, ka negatavojas viņam piešķirt jaunu akciju porciju līdz 2021.gadam.

 
Foto: AP/ScanPix

Kur darbiniekus atalgo vislabāk?

Šis ir pirmais gads, kad publiskajām kapitālsabiedrībām jāiesniedz ASV valdībai dati par darbinieku vidējo atalgojumu.

Atklājās, ka vislabāk atalgotie darbinieki ir farmācijas, tehnoloģiju un enerģētikas sektoros. Piemēram, sociālajā tīklā «Facebook» pēc mediānas metodes aprēķinātā vidējā alga bija 240 430 dolāri gadā.

Savukārt zemākie rādītāji ir mazumtirdzniecības un ātrās ēdināšanas sektoros, kur nodarbināti daudzi nepilnas slodzes darbinieki.

Hārvardas Biznesa skolas docents Ītans Ruens norāda, ka atšķirība starp uzņēmumu vadītāju un darbinieku algām jāvērtē vairākus gadus ilgā posmā. Nav jēgas salīdzināt «Yum Brands» algas ar «Facebook» izmaksāto atalgojumu, jo uzņēmumu darbinieku kvalifikācija ir ļoti atšķirīga. Taču pēc vairākiem gadiem varēs spriest par to, vai plaisai starp vadības un darbinieku algām ir tendence pieaugt vai samazināties. «Es domāju, ka pēc pieciem gadiem šis rādītājs būs noderīgāks nekā tagad,» uzskata Ruens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu