Cat iepazīstina telefonu, kas «redz» tumsā un mēra gaisa kvalitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cat phones 2018. gada Mobilās pasaules kongresā Barselonā prezentēja uzņēmuma vadošās ierīces jaunāko modeli Cat S61. Tas ir modeļa Cat S60 uzlabota versija ar pastiprinātu FLIR termoattēla uzņemšanas spēju, iebūvētu lāzera attāluma mērītāju un iekštelpu gaisa kvalitātes sensoru. Cat S61 ir līdz šim visjaudīgākā ierīce konkrētā uzdevuma veikšanai.

Cat S61 priekšrocība ir iebūvēta termoattēla kamera FLIR ar uzlabotu stiprāka attēla kontrasta programmatūru, paplašinātu temperatūras diapazonu līdz pat 400 °C, un redzamā spektra kameras uzlaboto kvalitāti no VGA uz augstas izšķirtspējas pakāpi, kas piedāvā vēl nebijušu attēla optimizēšanu, izmantojot FLIR tehnoloģiju MSX.

Papildus daudziem jau ierastajiem lietojuma veidiem, tostarp siltuma zaudējuma noteikšanai ap logiem un durvīm, mitruma un trūkstošas izolācijas konstatēšanai, elektrisko ierīču pārkaršanas un elektriskās shēmas pārslodzes noteikšanai, kā arī

redzamībai pilnīgā tumsā vai cauri tādiem šķēršļiem kā viegla migla vai dūmi,

Cat S61 paver nebijušas iespējas transporta līdzekļu diagnostikai, asfalta uzraudzībai un paaugstinātas darba temperatūras ierīču monitoringam.

Modelī Cat S61 ir arī jauninātā lietotne MyFlir. Tādas iespējas kā termoattēla dzīvā straumēšana, lokālie ieteikumi un viltības (Tips and Tricks) un kopienas diskusiju grupa lietotājiem palīdz maksimāli izmantot S61 termālās attēlveidošanas spējas.

Cat S61 ir iekļauts arī Sensirion izstrādātais iekštelpu gaisa kvalitātes sensors,

kas lietotājus brīdina par augstu gaisa piesārņojumu (gaistošajiem organiskajiem savienojumiem jeb GOS) iekštelpās – šo cilvēku darba vietā. Parasto GOS avotu skaitā ietilpst krāsas, šķīdinātāji, tepiķi, mēbeles un tīrīšanas līdzekļi, kuri parasti atrodas vidē, kur uzturas Cat tālruņa lietotāji. Cat S61 novēros gaisa kvalitātes līmeni iekštelpās un lietotāju informēs gadījumā, ja tiks konstatēti neveselīgas vides rādītāji, dodot iespēju laicīgi pieņemt lēmumu, piemēram, atvērt logu, lai uzlabotu ventilāciju, vai doties pārtraukumā. Sensors var arī informēt par gaisa mitrumu un pašreizējo temperatūru.

Cat S61 ir aprīkots arī ar lāzera attāluma mērītāju, kas mēra distanci starp punktiem līdz pat 10 m attālumā,

aprēķina laukumu un pārslēdzas no mērījumu metriskās uz britu sistēmu un otrādi. Visi dati tiek saglabāti attēlā, lai, neatgriežoties uz vietas, varētu veikt alternatīvu mērījumu vai korekcijas.

Cat tālruņa lietotāji augsti novērtē šādu iespēju apkopojumu. Piemēram, elektriķi var izmantot termālo attēlveidošanu, lai analizētu situāciju drošinātāju kārbā vai elektroinstalācijas sistēmā, un lāzera attāluma mērītāju, lai noteiktu, cik daudz vadu nepieciešams attiecīgā darba veikšanai.

Cat S61 ir lietošanai ārpus telpām pielāgots Gorilla Glass 5 aizsargāts liels 5.2 collu FHD ekrāns, kā arī vislabākie aparatūras stabilitātes rādītāji. Modeļa putekļu necaurlaidības pakāpe ir IP68, un ūdensnecaurlaidība līdz pat 3 m dziļumā 1 stundas garumā. Ierīce atbilst MIL Spec 810G prasībām un ir radīta, lai

izturētu atkārtotus krišanas testus uz betona no 1,8 m augstuma.

Visas šīs iezīmes ir ļoti svarīgas tiem Cat tālruņa lietotājiem, kuri bieži izmanto savus tālruņus, lai darba izbraukumos nolasītu un formatētu plānus un rēķinus.

Telefons pārdošanā nonāks otrajā ceturksnī un maksās ap 900 eiro.

Cat S61 galvenās iezīmes:

• augsta izturība:

◦ zem spiediena liets armēts alumīnija karkass;

◦ militāro standartu specifikācija 810G;

◦ radīts, lai izturētu atkārtotus kritiena testus uz betona no 1,8 m augstuma;

◦ IP68 pakāpes aizsardzība no putekļiem un ūdens iedarbības, 1 stundu pārbaudīts 3 m dziļumā zem ūdens;

◦ jaunākās Corning® Gorilla® Glass 5 tehnoloģijas aizsargāts ekrāns;

• termālā kamera:

◦ palielināts mērāmās vides temperatūras diapazons: no -20 °C līdz 400 °C;

◦ uzlabota lietotne MyFLIR ar termoattēlu dzīvo straumēšanu;

◦ uzlabota FLIR MSX attēla izšķirtspēja;

• lāzera laukuma un attāluma mērītājs līdz pat 10 metriem;

• GOS iekštelpu gaisa kvalitātes mērītājs un mitruma sensors;

Android Oreo;

• 5.2 collu FHD ekrāns, pielāgots lietošanai ārpus telpām;

◦ skārienjutīgo ekrānu var vadīt, pieskaroties ar cimdiem vai mitriem pirkstiem;

• 4500 mAh jaudas baterija, savietojama ar QC4.0;

• 16 MP galvenā kamera aizmugurē, 8 MP priekšējā kamera, 4K video;

• 4 GB RAM, 64 GB ROM (paplašināms ar MicroSD);

• 2.2 GHz astoņu kodolu procesors (Qualcomm Snapdragon 630);

• LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi;

• uzlabots GPS, BT5.0, NFC, divu joslu WiFi (2.4 GHz/5 GHz);

• lietotņu katalogs ar rekomendācijām lietošanai apgrūtinātos apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu