Elektrotīkla jaudas samazināšanai pieteikti gandrīz 60 000 pieslēgumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Teju divu gadu laikā AS «Sadales tīkls» ir saņēmusi no klientiem gandrīz 60 000 pieteikumu elektrotīkla pieslēguma jaudas samazināšanai, liecina «Sadales tīkla» apkopotā informācija.

Savukārt vairāk nekā 20 000 objektu īpašnieki ir informējuši «Sadales tīklu», ka viņu īpašumiem elektroenerģijas piegāde vairs nav nepieciešama.

Kā norādīja «Sadales tīkla» pārstāve Tatjana Smirnova, klientu aktivitāte pieslēguma jaudas samazināšanas un piegādes atslēgšanas pieteikšanā turpinās joprojām.

Ar aicinājumu izvērtēt savos objektos esošo elektrotīkla pieslēguma jaudu un nepieciešamības gadījumā to samazināt «Sadales tīkls» vēršas pie klientiem no 2016.gada, atgādināja Smirnova.

Kā ziņots, 1.aprīlī spēkā stājās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātie grozījumi Sistēmas pieslēguma noteikumos elektroenerģijas sistēmas dalībniekiem. Grozījumi paredz atvieglotus nosacījumus elektroenerģijas jaudu samazināšanai un atjaunošanai.

Noteikumi paredz zemsprieguma tīkla lietotājiem ne mazāk par 100 ampēriem un visiem vidsprieguma tīkla lietotājiem, kuri uz laiku samazinājuši pieslēguma atļauto slodzi, iespēju reizi gadā atjaunot sākotnējo pieslēguma slodzi bez maksas, ja slodzi pieprasa atjaunot ne vēlāk kā deviņu mēnešu laikā no tās samazināšanas brīža, atļautā slodze tika samazināta vismaz par 50%, pirms atļautās slodzes samazināšanas pieslēguma noslodze vismaz vienu mēnesi gadā ir bijusi vismaz 7%.

Vienlaikus ikvienam lietotājam ir iespējams uz laiku līdz deviņiem mēnešiem pārtraukt līgumu un pēc tam to atjaunot, sedzot tikai faktiskās pieslēguma atjaunošanas izmaksas, atzīmēja SPRK pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu