Konferencē diskutēs par Latvijas velosatiksmes attīstības plānu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Šonedēļ notiks velokonference, kuras laikā plānots diskutēt par Latvijas velosatiksmes attīstības plānu, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Viņš norādīja, ka šī gada velokonferences tēma ir veloplāns, aktualizējot jautājumu par velosatiksmes plānošanas nozīmi valstiskā līmenī.

«[Ministru prezidenta] Māra Kučinska (ZZS) valdības deklarācijas «Rīcības plānā» ir paredzēts, ka «jāizstrādā velosatiksmes plāns«. Plāns top, tam jau ir veikts vides novērtējums, notikusi sabiedriskā apspriešana, drīz tas tiks apstiprināts Ministru kabinetā. Plāna aprises jau ir redzamas «www.veloplans.lv«. Bet vai, plānu paņemot rokās, pašvaldības, ierēdņi, valsts institūcijas, riteņbraucēji sapratīs, uz ko Latvija tiecas? Vai un kad mēs varētu sasniegt tādu Eiropas valstu līmeni, kāds ir Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Vācijā, Čehijā, Polijā un pat Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, nemaz nerunājot par Dāniju un Nīderlandi? Par šo un citiem jautājumiem velokonferencē runās pašmāju zinātāji un ārvalstu eksperti,» skaidroja Silenieks.

Ārvalstu eksperti konferencē pastāstīs, kā Ungārijai ir izdevies plānot un īstenot velosatiksmes attīstību un kā valstu riteņbraukšanas plāni palīdz sasniegt ilgtspējīgus mobilitātes mērķus, atzīmēja Silenieks.

Velokonference notiks piektdien, 11.maijā, Rīgas Motormuzejā, uz to ir aicināts ikviens interesents. Pasākums notiks no plkst.10 līdz 16.

Konferenci atbalsta Rīgas domes Satiksmes departaments, Ceļu satiksmes un drošības direkcija un SIA «Velokurjers».

Konferences organizators ir Latvijas Riteņbraucēju apvienība.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Satiksmes ministrija ir izstrādājusi «Velosatiksmes attīstības plānu 2018.-2020.gadam». Plānā paredzēts, ka veloceliņu kopgarumam valstī un pašvaldībās 2020.gadā jāsasniedz 700 kilometri. Patlaban veloceliņu kopgarums valstī un pašvaldībās ir 624 kilometri, liecina VAS «Latvijas valsts ceļi» informācija.

Velosatiksmes attīstības plāna mērķis ir veicināt velosatiksmes attīstību un velotransporta plašāku izmantošanu. Plāns marta beigās ir iesniegts saskaņošanai Valsts sekretāru sanāksmē. Tas vēl būs jāizskata un jāapstiprina valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu