Cik nopelna Trampa meita un viņa znots?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JIM WATSON / AFP

ASV prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka un viņas vīrs Džareds Kušners pirmajā gadā, kad viņi pilda nealgotu prezidenta padomnieku pienākumus, nopelnījuši vismaz 82 miljonus ASV dolāru, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz ASV mediju rakstīto.

Trampa un Kušners pagājušajā gadā aktīvi turpinājuši investēt nekustamajā īpašumā un tirdzniecībā.

Piemēram, Ivanka Trampa pagājušajā gadā no viņai piederošajām «Trump International Hotel» akcijām nopelnījusi 3,9 miljonu dolāru.

Vēl vairāk nekā piecu miljonu dolāru ienākumus Trampai nodrošinājis viņas personīgais zīmols.

Savukārt vēl divu miljonu dolāru ieņēmumus Ivankai nodrošinājis Trampam piederošais uzņēmums «Trump Organization», bet vēl nepilnus 300 000 dolāru Ivanka saņēmusi kā avansa maksājumu par grāmatas uzrakstīšanu.

ASV laikraksts «The Wasington Post» gan norāda, ka Ivankas un Džareda ienākumus un īpašumu vērtību precīzi grūti novērtēt, jo publiski pieejamā informācija šajā jautājumā ir visai aptuvena.

Laikraksts norāda, ka Kušnera aktīvu vērtība 2017.gadā veidojusi 179 līdz 735 miljonus dolāru.

Savukārt Trampas īpašumu vērtība lēšama 55,3 līdz 75,6 miljonu dolāru apmērā.

Divu prezidenta padomnieku un ģimenes locekļu iespaidīgās naudas plūsmas vairākkārt raisījušas bažas par iespējamajiem ētikas pārkāpumiem un interešu konfliktiem.

Donalda Trampa kritiķi viņu un viņa ģimeni vairākkārt apsūdzējuši prezidentūras izmantošanā personīga labuma gūšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu