Merilinas Monro un Džo Dimadžio mīlas ligzdiņa pārtapusi par viesnīcu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Merilina Monro un Džo Dimadžio savulaik bija tas Holivudas leģendārais pāris, kuru savienībā šķietami viss pārvērtās zeltā. Dzīvoklis, kurā savulaik mitinājās Holivudas zvaigžņu pāris, nu pārtapis par elegantu viesnīcas numuru, kas nakšņotājiem izmaksās apmēram 1200 dolāru par nakti.

Aktrises Merilinas Monro un Ņujorkas «Yankees» zvaigznes Džo Dimadžio mīlas ligzdiņa - dzīvoklis, kurā pāris dzīvoja savas īsās laulības laikā 1954. gadā, pārtapis par greznu numuru kādā Leksingtonas avēnijas viesnīcā. Lai gan arī šajā laikā ēka pildīja viesnīcas funkcijas, tomēr savulaik daži stāvi un dzīvokļi bija pieejami īrei ilgākam periodam. Viesnīcas īres apartamentos pāris uzturējās aptuveni septiņus mēnešus. Dzīvoklī pāris kopīgu dzīvi sāka 1954. gada 14. janvārī pēc Japānas medusmēneša, bet jau tā paša gada septembra beigās laulība izjuka.

Dažu kvartālu attālumā no viesnīcas ir tapusi arī ikoniskā filmas aina ar Merilinu Monro - baltās kleitas plīvošana vējā no filmas «Septītā gada drudzis». Tieši šī aina arī pielika punktu Merilinas un Džo īsajai laulībai - greizsirdīgajam beisbola spēlētājam ļoti nepatika sievas karjera un pielūdzēju bari. Leksingtonas viesnīcas apartamenti tā arī palika par pirmo un pēdējo pāra mīlas ligzdiņu.

Slavenais viesnīcas numuriņš nosaukts Merilinas Monro dzimtajā vārdā - «Normas Džīnas numurs». 56 kvadrātmetrus lielajiem apartamentiem ir 18 kvadrātmetru liela privāta terase, savukārt iekštelpas veido dzīvojamā istaba, ēdamistaba, guļamistaba un vannas istaba. Viesnīcas numurs ieturēts Art Deco stilā, taču par Holivudas zelta pāra uzturēšanos liecina vairākas ierāmētas pāra bildes un vairāki dekori no pagājušā gadsimta 50. gadiem.

Visi ar Merilinu Monro saistītie nekustamie īpašumi pēdējos gados jau ir pārdoti. Pēdējais Merilinas īpašums tika pārdots pagājušā gada jūnijā par visai brangu summu - septiņiem miljoniem dolāru. Vērtīgais īpašums bija spāņu tipa privātmāja Kalifornijā, kur leģendārā Holivudas zvaigzne nodzīvoja tikai dažus mēnešus pirms nāves 1962. gadā. Leksingtonas viesnīca ir vienīgais Merilinas Monro īpašums, kur fani var sajust «tuvību» ar Holivudas zelta laikmeta aktrisi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu