«Jaunpagasts plus» apgrozījums pērn pieaudzis par 90,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bioetanola, pārtikas spirta un alkoholisko dzērienu ražotājs SIA «Jaunpagasts plus» pagājušajā gadā strādāja ar 9,666 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 90,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās vairākkārt un bija 422 597 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka «Jaunpagasts plus» zaudējumi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazinājušies saistībā ar iepriekšējā gadā par pieciem miljoniem eiro atzītiem zaudējumiem no aktīvu vērtības samazināšanās.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka pērn auga «Jaunpagasts plus» apgrozījums visos produkcijas segmentos, tostarp būtisks kāpums - no 1,5 līdz 3,4 miljoniem eiro - bija blakusprodukta olbaltumvielu koncentrāta realizācijā.

Vadības ziņojumā arī uzsvērts, ka 2017.gada decembrī Talsu rajona tiesa izbeidza «Jaunpagasts plus» ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu, kas tika sākts 2016.gada augustā, tādējādi apmierinot «Jaunpagasts plus» pieteikumu par procesa izbeigšanu. Tas ļāva kompānijai sakārtot nodokļu parāda atmaksas grafiku Valsts ieņēmumu dienestam.

Kompānijas vadība atgādina, ka šā gada aprīlī «Jaunpagasts plus» kapitalizēja 15,931 miljona eiro saistības pret māteskompāniju, tādējādi palielinot pamatkapitālu līdz 20,2 miljoniem eiro un panākot pozitīvu pašu kapitālu. Kompānijai piešķirts 500 000 eiro aizdevums no radniecīgās kompānijas, lai «Jaunpagasts plus» spētu noteiktajos termiņos nokārtot īstermiņa saistības. «Jaunpagasts plus» šogad martā par 352 000 eiro pārdevusi arī nekustamo un kustamo īpašumu, kas atrodas Talsu novada Jaunpagastā.

2018.gadā kompānija plāno palielināt apgrozījumu līdz 10 miljoniem eiro. Apgrozījuma pieaugumu iecerēts sasniegt, palielinot ražoto produktu pārdošanas apmērus un to realizācijas cenas. Tāpat kompānija plāno investēt tehnoloģisko procesu pilnveidošanā, kas ļaus uzlabot energoresursu optimālu izlietojumu.

2016.gadā «Jaunpagasts plus» strādāja ar 5,072 miljonu eiro apgrozījumu un 6,656 miljonu eiro zaudējumiem.

«Jaunpagasts plus» reģistrēts 1997.gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 20,2 miljoni eiro. «Jaunpagasts plus» vienīgais īpašnieks ir Latvijas uzņēmums SIA «BioAkcept». «BioAkcept» pieder divām Latvijas kompānijām AS «MCD» (51,02%) un SIA «Doncom» (48,98%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu