Lielās Talkas «ietalkošanas» pasākumā «stāda» nākotni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Koklītis/LETA

Ieskandinot sestdien gaidāmo Lielo Talku, ceturtdien teritorijā pie Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmiskā centra Lielās Talkas organizatori kopā ar LU pārstāvjiem un Rīgas Valdorfskolas 2.klases audzēkņiem, iestādot kalnu priedes, uzsāka akciju «stādām» nākotni, vēsta Lielās Talkas pārstāve Ginta Zalaka.

Lielās Talkas kustības vadītāja Vita Jaunzeme sacīja, ka koku stādīšana ir kā simbolisks tilts uz mūsu valsts nākamajiem 100.gadiem. «Koks simbolizē dzīvību. Stādot šos AS Latvijas valsts meži sarūpētos kociņus, mēs vēlam Latvijai laimi, pārticību, veselību. Tāpat arī ar savu Lielās Talkas laikā padarīto darbu mēs stādām Latvijas nākotni. Izsaku pateicību katram talciniekam, kurš piedalās Lielajā Talkā – mēs visi kopā veidojam nākamās simtgades valsti. Arī sestdien, ja vien jums ir tāda iespēja – iestādiet kādu kociņu vai izveidojiet puķu dobi. Tā jūs «iestādīsiet» nākotni un padarīsiet mūsu valsti vēl sakoptāku un skaistāku,» aicināja Vita Jaunzeme.

LU prorektors profesors Valdis Segliņš, savukārt, aicināja gan ikdienā, gan Lielās Talkas laikā sakārtot ne tikai apkārtni, bet arī savas domas. «Rūpes par Latviju sākas ar labām domām un skaidru prātu. Ja mūsu prāts būs skaidrs, arī mūsu rīcība būs adekvāta,» sacīja Segliņš.

Oficiālā talku vietu pieteikšana ir noslēgusies, taču ikviens, kurš vēl meklē talkošanas vietu, mājaslapā talkas.lv var aplūkot tur reģistrētos talkas punktus un 28. aprīlī pievienoties kādai no šīm oficiāli pieteiktajām vietām.

Atkritumu vākšana un vides labiekārtošana Lielās Talkas dienā 28.aprīlī oficiāli notiks visā Latvijā no pulksten 9:00 līdz pat 15:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu