Administratore neredz iespējas pārdot «KVV Liepājas metalurgu» kā vienotu veselumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Maksātnespējīgo AS «KVV Liepājas metalurgs» šobrīd vairs nav iespējams pārdot kā vienotu veselumu. Tā Lielbritānijas uzņēmuma «British Steel» izteikto piedāvājumu iegādāties visu uzņēmumu komentē «KVV Liepājas metalurgs» administratore Vita Dika, ceturtdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Administratore šobrīd arī neredz nopietnu juridisku pamatojumu, lai apturētu iepriekš notikušās un šobrīd izsludinātās «KVV Liepājas metalurgs» mantas izsoles. Viņa «British Steel» pirms pāris dienām tapušo vēstuli, kurā uzņēmums kopā ar investīciju kompāniju «Greybull Capital» un Igaunijas «Baltic Metal Holding» izsaka gatavību parakstīt nodomu protokolu par uzņēmuma aktīvu iegādi un vienlaikus aicina pēc iespējas ātrāk atcelt notiekošās un izsludinātās mantas izsoles, saņēmusi e-pastā. Arī šī iemesla dēļ to nevarot uzskatīt par nopietnu piedāvājumu.

«KVV Liepājas metalurgs» bijušais administrators Guntars Kors atminas, ka dienu pirms izsoļu sākuma arī bija saņēmis britu vēstuli ar īsu vēstījumu. Pēc vēstules gan nekas nesekoja, jo, ja tā būtu, izsoles tiktu apturētas.

Tikmēr valsts prasību turētājas Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmuma «FeLM» valdes loceklis Jānis Rībens norādīja, ka britu piedāvājumu nekomentēs, tomēr norādīja, ka laiks piedāvājuma izteikšanai esot visai nepiemērots. «Informācija par izsolēm ir zināma jau vairākus mēnešus. Daļa no izsolēm jau ir notikušas. Šobrīd nākamajām izsolēm gala termiņš ir rītdiena. Ar šādu lūgumu griezties dienu vai pāris dienas pirms lielāko izsoļu termiņa beigām ir dīvaini,» norādīja Rībens.

Izsolē jau pārdotas maksātnespējīgā uzņēmuma velmētavas iekārtas. Vai darījums tiks atzīts par notikušu, administrators plāno paziņot nākamnedēļ. Savukārt «KVV Liepājas metalurgs» vērtīgākā aktīva - elektrotēraudkausēšanas ceha - izsole izgāzās. « FeLM», iespējams, to varētu pārņemt savā paspārnē, turpinot investora meklējumus šim aktīvam.

Jau ziņots, ka kopumā maksātnespējīgā uzņēmuma manta tiek pārdota sešās izsolēs. To kopējā sākumcena ir aptuveni desmit reižu mazāka par valsts prasījuma summu. Tas nozīmē, ka, visticamāk, neizdosies atgūt visu naudu, ko maksātnespējīgais uzņēmums ir parādā valstij. Lēmums «KVV Liepājas metalurgs» mantu izpārdot pa daļām tika pieņemts pēc tam, kad uzņēmumam neizdevās piesaistīt investoru. «KVV Liepājas metalurgs» par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016. gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu