Uzņēmumi atvērto durvju dienās meklēs 4000 jaunus darbiniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No 9. līdz 13.aprīlim karjeras portāls «Prakse.lv» rīko «Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa 2018», kurā uzņēmumi kopēji piedāvās ap 4000 jaunas darba vietas, informēja «Prakse.lv» valdes loceklis Jānis Logins.

Projekta laikā «IKEA» piedāvās 100 jaunas darba vietas, «SEB Global Services» 52 darba vietas, «Swedbank» 40 darba vietas un «AE Partner» 50 darba vietas.

Projekta mērķis ir parādīt studentiem un speciālistiem reālās darba tirgus perspektīvas Latvijā un palīdzēt tiem veiksmīgāk integrēties darba tirgū.

«Uzņēmumu atvērto durvju nedēļā 2018» jaunajiem un topošajiem speciālistiem būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem būs iespēja iepazīties ar profesiju aizkulisēm, kā arī uzzināt par darba, prakses un vasaras darba iespējām. Mācību iestādēm kā katru gadu būs iespēja ekskursijām pieteikt arī klašu grupas.

Uzņēmumi vēlas klātienē iepazīsties ar potenciālajiem darbiniekiem, izrādīt savu ofisu un ražošanas telpas, kā arī parādīt kāda izskatītos to ikdiena, ja izdomātu strādāt uzņēmumā.

«Prakse.lv» veiktajā 2017.gada jauniešu aptaujā uz jautājumu, vai bija vērts piedalīties ekskursijā, «Jā» atbildēja 94%, savukārt 85% atbildēja «Jā», ka mainīja savas domas par iepazīto profesiju.

Atvērto durvju nedēļa Latvijā ir vērienīgākais jauno un topošo speciālistu projekts, kas jau 11.gadu aprīlī tūkstošiem studentu, absolventu un skolnieku ļauj klātienē iepazīt vietējos ražotājus un citus uzņēmumus, kā arī valsts iestādes. Katru gadu ekskursijām piesakās ap 10-15 000 un aptuveni 7000 ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem klātienē. Pateicoties projektam 5390 jauno speciālistu ir pieņemti darbā.

Šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, ir vairāk ekskursijas. Kopumā šogad durvis vērs uzņēmumi no 12 Latvijas pilsētām, piedāvājot 700 ekskursijas.

Būs pārstāvēti 19 nozaru uzņēmumi: «Coca-Cola HBC Latvija», «ATEA», «Aldaris», «SEB Global Services», «IKEA», «Solvay», «Autofavorīts», «Danone», «Daiļrade Koks», «Euro Live Technologies», «Riga Airport Commercial Development», «Latvijas Dzelzceļš», «Rīgas Siltums», «Evolution gaming», «Citadele», «Mcdonalds», «Rīgas ūdens», «Inženieru birojs «Būve un Forma«», «ERP PRO/ Aston Baltic», «Sky grupa», «Bigbank», «AE Partner», «Swedbank», «Dardedze», «DNB Bank ASA Latvijas filiāle», «Atu duty free», «Rīgas meži», «ABB», «Clarity labs», «Augstsprieguma tīkls», «Binders», «BDO», «Medicīnas sabiedrība ARS», «Douglas», «Clean R», «Dinex Latvia», «Inbox», «Mogotel», «JELD-WEN Latvija», Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, «Sixt», Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, «Tallink», «Kesko Senukai Latvia», «Cabot», «ELKO», «PricewaterhouseCoopers», «Severstal Distribution», Ventspils Nafta termināls un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu