Helmuts Bēms: vienīgā izvēle bija attīstīsties uz «steroīdiem»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsu produkts ir tehnoloģija, ar kuras palīdzību var uzlabot skaņu skaņas ierīcēs – austiņās un skaļruņos. Vēlamies radīt jaunu skaņas standartu, kas atļauj lietotājiem izdzirdēt tieši to pašu, kas bija oriģināli ierakstīts studijā, neatkarīgi no izmantotās ierīces. Tā ir diezgan revolucionāra lieta, ko mūzikas industrijā 50 gadus neviens principā nav varējis izdarīt – atklāj SONARWORKS līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

Ideja radās 2012.gadā, aptuveni gadu pavadījām attīstot pašu tehnoloģiju. Pārdošanai produkts bija gatavs 2015. gadā, un tirgus iekarošanu sākām ar profesionālām skaņu ierakstu studijām.

Ļoti ātri sapratām, ka viedokļu līderi nedzīvo šeit, viņi dzīvo Amerikā, pārsvarā Losandželosā. Aizbraucām uz Losandželosu, sākām ar pirmo studiju, kur es vienkārši privātā kārtā atradu kontaktu. Pirmais inženieris, pie kā aizbraucām, bija strādājis ar Ēriku Kleptonu, un viņam ļoti patika mūsu produkts. Viņš uzreiz saprata, ko tas dara, viņš bija sajūsmā, un uzreiz mums iedeva nākamos kontaktus. Tā mēs no mutes mutē gājām no vienas studijas uz otru.

Šobrīd mūsu programmatūru izmanto jau 20 tūkstoši ierakstu studiju. Mūsu lietotāji ir producenti, audio inženieri, komponisti. Daudzi no viņiem ir slavenības. Piemēram, Maikls Lēmans Bodikers (Michael Lehmann Boddicker) bija taustiņinstrumentālists Maiklam Džeksonam, pēc tam strādājis ar Vitniju Hjūstoni. Rafa Sardina strādājis ar Lēdiju Gāgu, Selīnu Dionu, viņam jau ir 13 Grammy balvas.

Idejas finansēšanai vienīgā izvēle bija riska kapitāls. Tehnoloģiju uzņēmumiem mūsdienās spēles noteikumi ir skarbi – vai nu jūs esat līderis, vai nu jūs kāds izkonkurēs no tirgus. Konkurences līmenis ir ļoti augsts, tāpēc vienīgais veids, kā attīstīties pietiekoši strauji – piesaistīt riska kapitālu. Tas ir kā attīstīties uz steroīdiem.

Riska kapitālu sauc arī par gudro naudu. Tas nav tikai finansējums, tam līdzi nāk arī citi ieguvumi. Galvenais, ko investori atnes, ir kontakti. Mums ir bijušas jau četras investīciju kārtas – ALTUM līdzfinansētas Imprimature Capital, FlyCap un Karma Venture riska kapitāla investīcijas. Jo lielāki kļūst investori, jo vairāk vērtīgus kontaktus viņi sāk pienest. Otrs ieguvums ir stratēģisks skatījums un pieredze uzņēmējdarbībā. Viņi ir veidojuši uzņēmumus daudzas reizes, viņiem ir portfeļi ar desmitiem uzņēmumu. Investors palīdz nepieļaut tās pašas kļūdas, ko izdarījuši citi. Vidē, kur attīstība notiek ļoti ātri, kļūdas var būt liktenīgas.

Skaties citus pieredzes stāstus, uzzini par atbalsta iespējām savam biznesam un piesakies sarunai ar ALTUM konsultantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu