Kurp ceļot pavasarī? Astoņi galamērķi, kas tev neliks vilties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valery Bareta/Shutterstock

Ceļojums – tā  ir ne vien iespēja redzēt dabas brīnumus, paplašināt redzesloku ar dažādām kultūrām un doties garšu piedzīvojumā, bet arī maģiska iespēja pāris stundu laikā piedzīvot gadalaiku maiņu, no Latvijas sniegotā pavasara pēkšņi nokļūstot ziedošā vasarā ar palmām, siltu jūru un spožu sauli, pēc kuras esam tik ļoti noilgojušies.

Lai ātrāk pietuvinātu vasaru, šoreiz atklāsim astoņus pavasara ceļojumu galamērķus, kuri tev noteikti neliks vilties.

Turcija

Vareni kanjoni, gleznaini ezeri, noslēpumainas seno pilsētu drupas, mūsdienīgi atrakciju parki un ieliņas, kur joprojām jaušams senās Osmaņu impērijas gars – to visu var redzēt un piedzīvot, dodoties atvaļinājumā uz Turcijas pilsētu Antāliju, kur saule spīd 300 dienas gadā un peldēšanās sezona ilgst no maija līdz pat novembrim. Izvēloties atpūtai šo kūrortu, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, apvienojot laiskošanos Antālijas slavenajās pludmalēs ar interesantām ekskursijām.

Neskatoties uz stereotipiem, ka Turcija atpūtniekiem piedāvā tikai “viss iekļauts” tipa atpūtu ar zvilnēšanu pie viesnīcas baseina vai pludmalē, šī valsts sniedz arī lieliskas iespējas apvienot pludmales brīvdienas ar interesantu dabas brīnumu apskati.

Foto: Shutterstock

Šajā rakstā uzzināsi, kur meklēt iespaidīgākos un fotogēniskākos karstos punktus Antālijā un tās apkaimē. Uz šo krāšņo Turcijas pilsētu "Novatours" piedāvā lidojumus, jau sākot no 7. aprīļa. Vēl viens liels pluss šīs valsts kontā ir nacionālā virtuve. Tai tipiska ir bagātīga un pikanta garša, kas tīkama arī latviešu garšas kārpiņām, jo nav ugunīgi asa. Lai iedvesmotu tevi iepazīt Turcijas bagātīgo kulināro mantojumu, šajā rakstā stāstījām par 17 ēdieniem, ko ceļojumā vajadzētu nogaršot ikvienam gardēdim.

Krēta

“Labākais laiks, kad doties uz Krētu, lai pazvilnētu pie jūras, manuprāt, ir vēls pavasaris vai agrs rudens,” uzskata Ilona Beinaroviča – latviete, kura, piecus gadus dzīvojot Grieķijai piederošajā salā, ir gana labi iepazinusi tās pludmales. Krētā gaisa temperatūra septembrī–oktobrī vai maijā ir patīkama, saule nesvilina ādu, jūra ir silta, un vērojams arī mazāks tūristu pieplūdums.

Foto: Shutterstock

Vairāk par to, kur Krētā meklēt 8 skaistākās pludmales, stāstījām šajā rakstā, bet, izlasot šo rakstu, uzzināsi, kādi ēdieni noteikti jānobauda, atpūšoties gleznainajā Grieķijas salā, uz kuru kopā ar "Novatours" vari lidot jau no 24. aprīļa.

Tenerife

Pateicoties maigajam un saulainajam klimatam, Tenerifi bieži mēdz dēvēt par mūžīgā pavasara salu. Šī Spānijas sala ir lielisks atvaļinājuma galamērķis visa gada garumā.

Foto: Shutterstock

Lai iedvesmotos ceļojumam uz Tenerifi, aizpildi šo testu, uzzinot dažu labu interesantu faktu par šo tūristu iecienīto galamērķi, jo līdz aprīļa beigām vēl vari paspēt "ielēkt" kādā no "Novatours" tiešajiem lidojumiem no Rīgas uz Tenerifi.

Madeira

"Varu droši teikt, ka ceļojumam uz Madeiru ir tikai divi mīnusi, turklāt ik reizi tie paliek nemainīgi. Pirmais – par maz laika, lai visu izbaudītu, un otrais – gribas atpakaļ, tiklīdz esi iekāpis lidmašīnā uz mājām," teic Jana Konopecka, kura Madeirā pabijusi vairākkārt. Viņas apgalvojumam piekrīt arī Lana Sniedzāne, kura nupat atgriezusies no sava pirmā ceļojuma uz šo paradīzes salu, kuru iemīlējusi no pirmā acu uzmetiena, – "fantastiska, ziedoša daba ar elpu aizraujošām ainavām, okeāns, draudzīga atmosfēra un garda vietējā virtuve".

Foto: Shutterstock

Šajā rakstā abas ceļotājas dalās ar savu pieredzi un sniedz noderīgus ieteikumus tiem, kuri apsver izvēlēties Madeiru kā galamērķi atpūtai, bet, izlasot šo rakstu, uzzināsi 12 interesantus faktus par Madeiru. Jau no 15. marta "Novatours" piedāvā tiešos lidojumus (~6 h) no Rīgas uz šo Portugāles salu.

Dubaija

Iespaidīgi debesskrāpji, neona gaismu rotaļas, palmas, balto smilšu pludmales, gleznaini saulrieti, krāšņi ziedoši dārzi un ne tikai. Šeit gandrīz ik uz soļa var atrast iemūžināšanas vērtus skatus, kas nevienu neatstās vienaldzīgu.

Foto: Shutterstock

Šajā rakstā stāstījām, kādēļ Dubaija ir viena no fotogēniskākajām pilsētām pasaulē, un  atklājām deviņas pārsteidzošas vietas Dubaijā, kur uzņemtās fotogrāfijas izpelnīsies īpaši dāsnu sirsniņu un īkšķīšu birumu sociālajos tīklos. Ja iedvesmojies izvēlēties par sava nākamā ceļojuma galamērķi Dubaiju, tad zini, ka "Novatours" piedāvā tiešos lidojumus uz šo Apvienoto Arābu Emirātu pilsētu līdz pat marta beigām.

Tunisija

Valdzinošā Austrumu romantika no “Tūkstoš un vienas nakts pasakām” apvienojumā ar īsteni eiropeisku drošību un francisku izsmalcinātību - tāda ir Tunisija, sakārtotākā un sakoptākā Vidusjūras piekrastes arābu valsts, kuru pavisam noteikti ir vērts iekļaut savos brīvdienu plānos. Lai arī musulmaņu valsts, Tunisija tomēr ir gaužām miermīlīga un tūristiem labvēlīga. Tunisijas viesnīcu komforts caurcaurēm atbilst eiropiešu izpratnei par vēlamo lietu kārtību šajā pasaulē – ierodoties galamērķī, ļoti iespējams, pat aizmirsīsi par to, ka šeit ir Āfrika.

Foto: Valery Bareta/Shutterstock

Tunisija atrodas vien nepilnu 4 stundu lidojumā no Latvijas, un no 23. aprīļa "Novatours" piedāvā tiešos lidojumus uz šo valsti. Turklāt Latvijas pilsoņiem ieceļošanai Tunisijā nav nepieciešama vīza, uzturoties valstī uz laiku līdz 90 dienām. Lai iedvesmotu tevi jau tuvākajā laikā ieplānot aizraujošu ceļojumu uz Tunisiju, šajā rakstā esam apkopojuši interesantus faktus par šo vilinošo pavasara galamērķi.

Kipra

Kiprā var baudīt ne tikai laisku atpūtu, guļot pludmalēs un peldoties debeszilā jūrā, bet arī iepazīt salas bagāto vēsturi un kultūru.

Foto: Publicitātes foto

Kiprā atrodamas kapenes, ģeniālas romiešu mozaīkas, vecas pilis, klosteri un baznīcas, un pat apmetnes no neolīta laikiem. Kipras galvaspilsēta Nikosija ir vienīgā galvaspilsēta pasaulē, kuru uz pusēm sadala valsts robeža: dienvidu – autentiskā Kipra un ziemeļu – Turcijas. Šī iemesla dēļ Kiprā iespējams sastapt divas kultūras – islāma un kristiešu. No 7. aprīļa "Novatours" piedāvā tiešos lidojumus no Rīgas uz Kipru.

Ēģipte

Kaut Ēģipte allaž ir bijis latviešu iecienīts galamērķis rudens, ziemas un pavasara brīvdienām, pateicoties tās patīkamajam klimatam, dzidrajai jūrai un krāšņajiem koraļļu rifiem, šogad, pat par spīti saldajām cenām, daudzi šaubās, vai apmeklēt šo valsti. Lai kliedētu bažas, šajā rakstā iztaujājām trīs latviešus – Kintiju Girgensoni, Lindu Medni un Raimondu Stūri –, kuri nupat atgriezušies no Ēģiptes, lai uzzinātu, kāda bijusi viņu pieredze un ko viņi var ieteikt tiem, kas vēl apsver, vai izvēlēties šo valsti atpūtai.

Foto: Shutterstock

"Novatours" piedāvā tiešos lidojumus uz abiem iecienītākajiem Ēģiptes kūrortiem – uz Hurgadu līdz 17. aprīlim, uz Šarm eš Šeihu līdz 18. aprīlim. Nav iespējams viennozīmīgi pateikt, kurš no tiem ir labāks brīvdienu galamērķis, tomēr ir svarīgi ņemt vērā, ka abiem ir gan savi plusi, gan arī mīnusi. Lai palīdzētu tev izvēlēties savām vēlmēm atbilstošāko Ēģiptes kūrortu, šajā rakstā skaidrojām, ar ko tad atpūta Hurgadā atšķiras no brīvdienām Šarm eš Šeihā.

Raksts tapis sadarbībā ar "Novatours".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu